Een verbouwing is een stressvolle periode. Er komen vreemde mensen over de vloer, het kost veel geld en er moeten deadlines gehaald worden. Zelfs de meest ervaren projectmanager is blij als de renovaties er weer op zitten. Om de verbouwing spoedig te laten verlopen hebben wij negen tips die de renovatie zullen versnellen.

Tip 1. Maak een planning

Vakmensen krijgen in de meeste gevallen per uur uitbetaald. Om deze reden kunnen zij meer tijd nemen voor een opdracht dan van tevoren was afgesproken. Als u een planning maakt en deze laat ondertekenen door de vakmannen kunt u hen hierop aanspreken. Daarnaast zijn er taken die in een specifieke volgorde gemaakt moeten worden omdat u anders vastloopt. Worden taken in de verkeerde volgorde afgemaakt dan kan uw project stil komen te staan. Dit moet u ten allen tijd voorkomen!

Tip 2. vermijdt een boechelaar

Goede vakmensen kosten meer geld maar leveren ook kwaliteit. Tevens werken zij een stuk efficiënter en ronden zij een klus eerder af. Er zijn klussen die u zelf kunt doen maar ook klussen die te ingewikkeld zijn. Wij raden u aan om voor moeilijkere klussen zoals het plaatsen van een keuken vakmensen in te huren. U herkent een goede vakman aan stiptheid en netheid.

Tip 3. Maak voor elke klus een aparte deadline

Als u meerdere werken aan uw woning laat doen raden wij aan om voor elke klus een aparte deadline af te spreken. Er zijn aannemers die individuele deadlines proberen te vermijden. Komen zij aan het einde tijd te kort, dan zullen zij andere werken onzorgvuldig afronden om een boete voor het niet behalen van de deadline te voorkomen. U kunt dit voorkomen door voor elke klus een aparte deadline af te spreken.

Tip 4. Verlies de kosten niet uit het oog

Verbouwingen zijn prijzig. Slechte planning of nalatigheid maken deze nog duurder. Houdt gedurende de gehele renovatie de kosten in de gaten. Maak een Excel bestand op uw computer waarmee u de kosten bijhoudt.

Tip 5. Doe eenvoudige klussen zelf

U kunt eenvoudige werken zelf uitvoeren. Klussen zoals schilderen of het leggen van een laminaatvloer kunnen veel mensen zelf. Door klussen zelf te doen bespaart u kosten. Overschat uzelf daarentegen niet. Het plaatsen van een dakkapel is alleen voor vakmensen weggelegd en wanneer u dergelijke werken zelf gaat uitvoeren kan het resultaat desastreus zijn.

Tip 6. Vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken

Niet alleen renovatieleningen, maar ook de offertes van de werken moet u vergelijken. Maak nooit een keuze voor een aannemer als u niet 2 of 3 offertes van concurrerende aannemers hebt gekregen. Door de offertes van de aannemers te vergelijken kunt u de goedkoopste offerte vinden voor uw werken. Kijk ook naar de afstand die de aannemer van uw woning verwijderd is. U heeft ook te maken met transportkosten naar uw woning.

Tip 7.  Pas op met structurele werken aan uw woning

Bepaal of de werken bedoeld zijn om uw woning te verfraaien zoals schilderen of dat u werken uitvoert die een grote impact hebben op uw woning zoals het slopen van een muur. In de laatste situatie kunt het beste een architect inhuren. U wilt geen muur slopen die achteraf een dragende muur blijkt te zijn. Slopen van dragende muren kan levensbedreigend zijn!

Tip 8. Raadpleeg Google

Het internet staat vol met trucs en tips voor renovaties. Haal niet alleen inspiratie uit de verhalen van een aannemer maar ga ook eens op uw gemak rondneuzen op het internet. Er valt veel inspiratie op te doen op het internet en het geeft u een mogelijkheid om verschillende werken te vergelijken. U kunt ook vragen stellen op fora op het internet. Bezoekers van fora geven onafhankelijk advies die u enorm kunnen helpen.

Tip 9 Gebruik uw boerenverstand

Uw onderbuikgevoel is een goede raadgever. Vertrouwt u een aannemer niet of heeft u een slecht gevoel bij een kredietverstrekker? Doe hier dan vooral geen zaken mee.

De week van de verdieping van de renovatielening

Vond u deze blog interessant en wilt u meer informatie over renovatieleningen? Lees dan snel een van onze andere blogs van de week van de verdieping in de renovatielening:

Blog 1: In de eerste blog van de verdieping van de renovatielening vindt u informatie over de renovatielening en waar u een renovatielening voor kunt gebruiken.

Blog 2: In de tweede blog van de verdieping van de renovatielening leest u alle informatie over een goedkope renovatielening.

Blog 3: In de derde blog van de verdieping van de renovatielening geven wij u informatie over een renovatielening van Vlaamse overheid.

Blog 4: In de vierde blog van de verdieping van de renovatielening leest u hoe u geld kunt lenen zonder bank voor uw renovatie.

Blog 5: In de laatste blog van de verdieping van de renovatielening krijgt u 9 tips waarmee u uw verbouwing efficiënt kunt laten verlopen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis