Een autolening afsluiten kan soms voordeliger zijn dan rond blijven rijden in een auto die veel onderhoudskosten heeft. Door een autolening af te sluiten is het mogelijk om nu al een (nieuwe) auto te kopen en deze pas later te betalen. Een lening voor een auto is handig als u nu een andere wagen nodig heeft, maar deze nog niet kunt betalen. U heeft bijvoorbeeld een auto nodig voor uw werk, uw privé-leven, maar uw huidige auto doet het niet meer of brengt zulke hoge onderhoudskosten met zich mee dat het niet meer rendabel is om deze te laten onderhouden.   Een goedkope autolening afsluiten kan in dat soort situaties verstandig zijn. U betaalt weliswaar een bedrag aan rente extra, maar dit kan veel voordeliger zijn dan een auto maar te blijven onderhouden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een autolening afsluit omdat u uw wagen nu al wilt hebben en niet over een paar jaar. Kortom, er zijn genoeg valide argumenten te vinden autoleningen af te sluiten.

Autolening aanvragen: waar begint u?

Wie een autokrediet af wil sluiten moet zich ervan bewust zijn dat hij dit krediet ook weer terug moet betalen met rente. Geld lenen kost altijd geld. Het is dan ook verstandig om niet gelijk te beginnen met zoeken naar de goedkoopste autofinanciering. Wellicht dat de op het eerste gezicht goedkope autofinanciering wel heel gunstige voorwaarden of een lange looptijd heeft. De beste autolening vinden begint met het doen van een autolening simulatie. Wie een simulatie autolening doet gaat kijken naar welk bedrag hij moet lenen om een bepaalde wagen aan te schaffen en welk bedrag hij of zij globaal per maand terug moet betalen. Natuurlijk is dit nog geen definitief bedrag. Het is echter wel zinvol om globaal een beeld te hebben van welk bedrag u nodig heeft om een auto te kopen en globaal in te schatten welk bedrag u per maand kwijt bent om deze lening af te lossen. Een lening simulatie geeft ook een eerste inzicht in de geldende rentevoet voor de autolening, de looptijd van het krediet en het bedrijf wat een gunstig krediet aanbiedt.   Als u een globale inschatting heeft gemaakt van het bedrag dat u per maand kwijt bent voor een auto, dan kan het proces van autoleningen vergelijken beginnen. Autofinanciering vergelijken is niet iets wat u zomaar even doet. Een lening voor een auto afsluiten verplicht u om voor een bepaalde periode een bepaald bedrag terug te betalen. De beste autolening vinden is dus best wel belangrijk. Niet alleen is het belangrijk om de tarieven autolening te vergelijken, maar ook goed te kijken naar de voorwaarden autolening.   Zoals gezegd geeft een berekening van een autolening alleen een eerste idee. Pas bij het vergelijken van de leningen begint het echte filteren. Heeft u een aantal kredietverstrekkers met gunstige voorwaarden gevonden en u heeft een goed gevoel bij het bedrijf? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan bij de betreffende bedrijven. De bedragen in een offerte zijn niet bindend maar geven wel een exact antwoord op de vraag wat voor kosten het autokrediet met zich meebrengt. Maakt u zich geen zorgen, een offerte is pas bindend als beide partijen akkoord hebben gegeven op de offerte.

Is de goedkoopste autolening de beste lening?

Zo simpel is het niet. Een goedkope autolening kan een prima lening zijn, maar het kan ook zijn dat er bizarre voorwaarden bij deze autolening horen. Een lening voor een auto simuleren doet u door te kijken naar twee zaken. In de eerste plaats kijkt u naar de rente die over een autokrediet betaalt moet worden. Een goedkope autolening kan echter een lage rente hebben, maar vreemde voorwaarden die bij deze lening horen. Zo kan er de voorwaarde zijn om tegelijk ook andere diensten af te nemen, of kunnen er hoge eenmalige kosten zijn. Daarnaast is het goed om te kijken welke voorwaarden er zijn opgenomen met betrekking tot eigendomsvoorbehoud. De looptijd van de lening heeft ook grote invloed op de uiteindelijke kostprijs van het totale autokrediet. Hoe langer de looptijd hoe langer u rente dient te betalen over de financiering.

De hoogte autolening berekenen houd u uit de problemen

Lenen voor een auto kan in sommige gevallen verstandig zijn. Wel is het goed om te beseffen dat u een overeenkomst aangaat voor een bepaalde periode. Als de overeenkomst is gesloten dient u deze na te komen. Bereken de kosten van een autolening daarom goed voordat u een dergelijke overeenkomst aangaat.   Door goed te kijken welke autolening de voordeligste is, dat wil zeggen de lening met laagste rente en de beste voorwaarde bent u al goed op weg. Een simulatie van wat u voor een autolening maandelijks terug moet betalen helpt u echter om uit te problemen te blijven. De hoogte van de maandelijks kosten voor een autolening berekenen stelt u in staat om vooraf te kijken of u in staat bent een dergelijk bedrag terug te betalen. Op zoek naar een autolening? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij een van de kredietverstrekkers op onze site.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis