Een autolening afsluiten bij de bank Cofidis

Ik heb dringend geld nodig

Kent u die situatie: u heeft dringend geld nodig voor een grote uitgave, maar u heeft het geld niet op uw rekening staan. Dit is uiterst vervelend en dit kan voor grote problemen zorgen, zeker als u de grote uitgave die u te wachten staat écht moet doen. Gelukkig zijn er oplossingen voor dit soort situaties. De Belgische bank Cofidis staat bekend om haar goede service en dienstverlening. Cofidis helpt u graag met flexibele en prettige kredietoplossingen die afgestemd zijn op uw persoonlijke situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verstrekken van krediet in de vorm van leningen. Bij Cofidis kunt u bijvoorbeeld terecht voor een persoonlijke lening of een renovatielening, maar kunt u ook terecht voor een autolening. Wilt u meer informatie over het afsluiten van een autolening bij Cofidis en wilt u weten hoe u met behulp van een lening simulatie op een eenvoudige manier kunt berekenen hoeveel krediet u ongeveer kunt krijgen bij Cofidis in het geval van een autolening? Lees dan gauw verder voor meer informatie. Hieronder vertellen wij u alles wat u moet weten als u bij Cofidis een autolening wilt afsluiten!

 

Wat is een autolening?

Het woord ‘autolening’ zegt eigenlijk al genoeg: een autolening is een lening waarbij u krediet krijgt van de kredietverstrekker om een auto te kunnen betalen. Dit kan nodig zijn als uw eerdere auto bijvoorbeeld niet meer de weg op mag vanwege schade óf als u opeens een auto nodig heeft om bijvoorbeeld naar uw werk af te kunnen reizen. Het gaat in het geval van een autolening meestal om een tweedehands wagen, maar ook voor een krediet voor een nieuwe auto kunt u aankloppen bij Cofidis. Een autolening maakt het mogelijk om een auto aan te schaffen als u zelf de financiële middelen niet heeft om de auto in kwestie te kopen; iets wat voor veel mensen een aangename uitkomst is! Er zijn verschillende mogelijkheden bij het afsluiten van een autolening. Zo kunt u ervoor kiezen om een gedeeltelijke autolening af te sluiten, waarbij u alleen geld leent voor de aanschaf van de auto zelf, maar kunt u ook kiezen voor een volledige autolening, waarbij u ook geld leent voor alle extra kosten die u krijgt als u een auto aanschaft, zoals verzekeringen en belastingen. Het is belangrijk om u goed te realiseren dat het geleende geld ook weer terugbetaald moet worden en daarom is het ook belangrijk om te bedenken of u de autolening écht nodig heeft, of dat u het gebrek aan een auto ook op een andere manier kunt opvangen, door bijvoorbeeld te reizen met het openbaar vervoer. Bent u er zeker van dat u het geleende geld netjes en tijdig terug kunt betalen? Dan is het afsluiten van een autolening natuurlijk geen probleem en zal Cofidis u hier met veel plezier en zorg bij helpen!

Hoeveel geld kan ik lenen in het geval van een autolening?

Cofidis is een flexibele kredietverstrekker die haar klanten graag op maat helpt. Dit houdt in dat er op de vraag hoeveel u kunt lenen niet één antwoord bestaat. De hoogte van uw autolening hangt volledig af van uw financiële situatie en de auto die u wilt gaan aanschaffen en de hoogte van een autolening is daarom voor ieder persoon verschillend. Als u een autolening wilt afsluiten, gaat u in gesprek met een medewerker van Cofidis, die u zal vragen om diverse gegevens. Zo wordt er vaak gevraagd om gegevens met betrekking tot uw financiën. U zult bijvoorbeeld uw inkomen moeten doorgeven, net zoals het inkomen van uw partner. Ook zult u moeten doorgeven of u op dit moment schulden heeft of eerder schulden heeft gehad, omdat Cofidis de garantie moet hebben dat u het geleende geld netjes terug kunt betalen. Tevens moet u informatie aanleveren over de auto die u zou willen aanschaffen met het geleende geld, zodat Cofidis een inschatting kan maken van de hoeveelheid geld die u nodig heeft om deze aankoop te kunnen doen. De hoogte van uw autolening bepalen kunt u ook zelf doen, als u in eerste instantie genoegen neemt met een inschatting van de hoogte van uw autolening. Dit kan door middel van een lening simulatie die een voorlopige berekening maakt van de hoogte van uw autolening. Lees snel verder voor meer informatie over deze lening simulatie!

Een lening simulatie om de hoogte van mijn lening te berekenen

Het kan zijn dat u eerst een inschatting van de hoogte van uw lening wil krijgen, voordat u daadwerkelijk contact opneemt met de bank om een kredietoplossing te bespreken. Daar heeft Cofidis iets op bedacht. Op de website van Cofidis kunt u een lening simulatie doen. De lening simulatie berekent voor u de hoogte van een mogelijke lening, waardoor u, voordat u contact opneemt met de bank, al ongeveer weet wat de mogelijkheden voor u zijn. Bij een lening simulatie voert u de gegevens in die hierboven ook genoemd werden, zoals uw inkomen, uw schuldverleden en uw wensen met betrekking tot de auto die u wilt gaan aanschaffen. Op basis van deze gegevens berekent de lening simulatie hoeveel geld u ongeveer kunt lenen bij Cofidis. Let wel op: het gaat hierbij altijd om een inschatting en niet om een absoluut bedrag. Om zeker te weten hoeveel geld u kunt lenen, moet u nog altijd contact opnemen met een medewerker van Cofidis. Dit is echter snel en gemakkelijk geregeld!

Meer weten over het afsluiten van een autolening bij Cofidis?

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een autolening bij Cofidis en wilt u hier graag meer over weten? Dat kan! Naast het feit dat u uiteraard contact kunt opnemen met de klantenservice van Cofidis, kunt u ook altijd terecht op de website van Cofidis: www.cofidis.be. Op onze website vindt u informatie over alle kredietoplossingen die Cofidis biedt en hier kunt u tevens de lening simulatie uitvoeren om te berekenen hoeveel u ongeveer kunt lenen in het geval van een autolening. Wij zien u graag terug op onze website en helpen u graag verder met een kredietoplossing op maat!

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis