Eind 2016 nadert en het is tijd om de cijfers op te maken. Wij blikken een alvast terug op 2016 en gaan in op de hypothecaire lening en het betalen daarvan.

Groot deel van de Belgische bevolking heeft betalingsproblemen

België is de afgelopen jaren flink getroffen door de economische crisis. Maar liefst 20% van de Belgische bevolking kreeg hierdoor problemen met het betalen van haar hypothecaire lening. Dit komt deels door de grote hoeveelheid werkloosheid maar ook grotendeels door overbruggingshypotheken. Dit zijn hypothecaire leningen die de overwaarde van uw woning meenemen in het nieuwe huis. Toen de huizenmarkt instortte verdampte de overwaarde en bleven huizenbezitters niet alleen zitten met een restschuld maar ook nog eens dubbele lasten.

Persoonlijke lening afsluiten is geen oplossing

U kunt zich voorstellen dat deze situatie schrijnend moet zijn voor hen die zich hierin bevinden. Korte termijndenkers sluiten een persoonlijke lening af, dat is echter geen oplossing maar korte termijn denken. Doe dit dus niet, want u krijgt alleen maar meer problemen. Wat wel is wel een oplossing?

Oplossing betalingsproblemen hypothecaire lening?

Informeer uw bankier, bespreek uw situatie en de mogelijkheden. Als uw bankier ziet u het echt niet gaat redden dan gaan ze u zeker helpen met het treffen van een regeling. Dit is uw beste kans op een goede afloop. Een alternatief kan zijn om uw woning te verhuren om zo de kosten te dekken.  Hierin willen hypotheekverstrekkers vaak ook wel meedenken.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis