Geld lenen? Lees hier 12 ervaringen over 6 kredietverstrekkers.

Cofidis Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening afsluiten bij Cofidis

 

Ik heb geld nodig voor een persoonlijke situatie

Er zijn soms situaties in het leven waarin u behoefte heeft aan een beetje extra geld. Dit hoeft er niet altijd aan te liggen dat u onverstandig met uw geld omgaat of dat u niet genoeg gespaard hebt, maar het leven zit vol met onverwachte momenten waar u soms financieel niet op voorbereid bent. Er zijn verschillende banken die om deze reden leningen verstrekken en mensen op die manier tijdelijk uit de problemen helpen. Hoewel leningen ook voor problemen kunnen zorgen, omdat geleend geld altijd weer terug betaald moet worden, kan het lenen van geld er wel voor zorgen dat een tijdelijk probleem op een eenvoudige en snelle manier opgelost kan worden. Cofidis is een Belgisch bank die graag bijdraagt aan het oplossen van financiële problemen door middel van kredietoplossingen. Cofidis verstrekt diverse soorten krediet voor verschillende situaties en houdt hierin altijd rekening met de situatie waarin een persoon zich begeeft. Er wordt altijd gekeken naar uw behoeften en uw wensen bij het verstrekken van krediet en dit maakt van Cofidis een persoonlijke en prettige bank voor particulieren die een lening willen afsluiten. Wilt u meer weten over het lenen van geld bij deze bank en over het afsluiten van een persoonlijke lening? Wilt u tevens meer informatie over een lening simulatie om zo te berekenen hoeveel krediet u kunt krijgen bij Cofidis? Dan kan dit artikel u verder helpen met nuttige informatie over een persoonlijke lening. Lees dus gauw verder.

 

Cofidis lening op afbetaling

 

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u krediet ontvangt van de bank voor een persoonlijke situatie. Bij de meeste leningen moet u verantwoording aan de bank afleggen om aan te kunnen tonen wat u met het geleende geld gaat doen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een autolening, waarbij u moet aangeven wat voor soort auto u denkt te gaan kopen en hoeveel geld u hiervoor denkt nodig te hebben. Bij een persoonlijke situatie hoeft u echter geen verantwoording af te leggen en mag u het geleende bedrag in alle privacy die u wenst besteden aan zaken die voor u op dat moment noodzakelijk zijn. Dit maakt het afsluiten van een persoonlijke lening een hele prettige manier om een persoonlijke situatie aan te vliegen, zeker als het gaat om gevoelige zaken die u liever niet met anderen deelt, zelfs niet met uw bank. Bij een persoonlijke lening krijgt u het geld direct op uw bankrekening gestort, wat betekent dat u het geleende bedrag direct kunt inzetten voor het doel waarvoor u het geld leent.

 

Waarom wordt een persoonlijke lening een ‘lening op afbetaling’ genoemd?

Net als iedere lening, moet ook een persoonlijke lening weer afbetaald worden. Bij een persoonlijke lening begint u vrijwel direct met afbetalen in maandelijkse termijnen. U betaalt niet alleen het geleende bedrag terug, maar u betaalt ook rente aan Cofidis, zodat Cofidis verdient op de lening die u bij deze bank heeft afgesloten. Dit zorgt ervoor dat het voor Cofidis financieel aantrekkelijk blijft om geld te lenen aan particulieren. Omdat u direct begint met afbetalen, wordt een persoonlijke lening ook wel een ‘lening op afbetaling’ genoemd.

 

 

Hoeveel geld kan ik lenen bij een persoonlijke lening?

Omdat een persoonlijke lening heel persoonlijk is, is ook het bedrag dat u leent persoonlijk en afgestemd op uw situatie. Dit betekent dat niet iedere persoonlijke lening even hoog is. Waar de een behoefte heeft aan een persoonlijke lening van een laag bedrag om een klein financieel probleem mee op te lossen, wilt een ander met zijn/haar persoonlijke lening misschien een grootschalig project starten waar veel geld voor nodig is. Hoewel u geen verantwoording hoeft af te leggen aan Cofidis als u het krediet van uw persoonlijke lening wil ontvangen, moet u wel met Cofidis in gesprek om de hoogte van uw persoonlijke lening te bespreken. Cofidis kan u immers geen geld verstrekken, als er niet bekend is hoeveel geld u zou willen lenen. De hoogte van uw persoonlijke lening wordt overigens niet alleen bepaald op basis van uw wensen, maar ook op basis van de mogelijkheden die u heeft om het geleende geld terug te betalen. Er wordt gekeken naar uw inkomen en, als u een partner hebt, naar het inkomen van uw partner. Tevens wordt u gevraagd of u op dit moment schulden open heeft staan, zodat Cofidis een beeld heeft van uw mogelijkheden om de persoonlijke lening netjes en tijdig af te lossen. Wilt u niet direct in gesprek met iemand van Cofidis om de hoogte van uw persoonlijke lening te bespreken? Dan is er ook een andere, snelle en eenvoudige manier om een inschatting te maken van de hoogte van uw krediet door middel van een lening simulatie.

 

Wat is een lening simulatie?

Op de website van Cofidis vindt u een lening simulatie om de hoogte van uw persoonlijke lening te berekenen. U voert bij de lening simulatie diverse gegevens in, zoals het gewenste bedrag van uw persoonlijke lening en enkele financiële gegevens, zoals uw inkomen, waarna de simulator een inschatting maakt van het bedrag dat u ongeveer kunt lenen als u een persoonlijke lening afsluit. Zo geeft de berekening van de lening simulatie u een idee van de hoogte van uw persoonlijke lening voordat u in gesprek gaat met een medewerker van Cofidis.

 

Meer weten over een persoonlijke lening bij Cofidis?

Wilt u meer weten over een persoonlijke lening bij Cofidis en alle mogelijkheden die u heeft als u krediet bij Cofidis afsluit? Dan kunt u altijd bij Cofidis terecht met al uw vragen. U kunt de medewerkers van Cofidis bereiken in één van onze vestigingen in België, via de telefonische klantenservice waar diverse medewerkers klaar zitten om uw vragen te beantwoorden, maar u kunt ook bij de online omgeving van Cofidis terecht, waar u informatie vindt over de diensten die Cofidis verleent en de voorwaarden die hiervoor gelden. Wij zien u graag terug op onze website: www.cofidis.be

Add Comment