De Belg leent een hoger bedrag voor de financiering van een auto dan een aantal jaar geleden. Sinds 2011 is het gemiddelde geleende bedrag met ongeveer een kwart gestegen.  Deze informatie is bekend gemaakt na een onderzoek door BNP Paribas Fortis. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd in aanloop van de autosalon in Brussel.

De autosalon in Brussel

Vanaf afgelopen zaterdag tot komende zondag loopt de jaarlijkse autosalon in Brussel. Tijdens deze jaarlijkse beurs tonen alle grote merken hun nieuwste modellen en innovaties aan het publiek. De Autosalon is voor veel Belgen die een auto willen gaan aanschaffen een ideaal moment om zich te laten informeren over verschillende auto’s en/ of er eventueel een aan te schaffen.

De jaarlijkse Autosalon betekent een drukke periode voor autodealers uit België. Maar niet alleen de autodealers hebben het druk. De stijgende autoverkopen resulteren ook in een stijgende vraag in autoleningen. Veel Belgen kiezen er voor om auto’s (gedeeltelijk) te financieren door middel van een speciale autolening.

Meer krediet verstrekt

Er sloten niet alleen meer Belgen een autolening af, ook het gemiddeld verstrekte krediet steeg. Zo leende een Belg in 2011 nog iets meer dan €13.500 euro, waar een Belg nu bijna €17.000 euro leent voor de aanschaf van een nieuwe auto. Deze trend zien wij ook bij de aanschaf van tweedehands auto’s waar er een stijging plaats vond van ongeveer 10% in de afgelopen 3 jaar.

De looptijden van de leningen werden, door de stijging van het geleende bedrag, ongeveer 2 maanden langer dan een aantal jaar geleden. Dit geldt niet alleen voor de leningen voor nieuwe voertuigen maar ook voor gebruikte wagens.

Vergelijk Belgische kredietverstrekkers

Hoewel er de veel kritiek is op de aanschaf van wagens door middel van een autolening, zijn er ook positieve ontwikkelingen. De rentevoet op autoleningen is de laatste jaren flink gedaald. Zo hebben een aantal Belgische kredietverstrekkers hun rentepercentages gehalveerd. Wilt u weten welke kredietverstrekker de goedkoopste autoleningen aanbiedt? Vergelijk de voorwaarden  van autoleningen van verschillende Belgische kredietverstrekkers bij geldlenenzonderbank.net

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis