Er bestaan een groot aantal Belgische kredietverstrekkers. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Cetelem, Krediet Partner en BeoBank. Maar er bestaan nog meer kredietverstrekkers. U kunt bij alle aanbieders geheel vrijblijvend een offerte aanvragen om een beeld te krijgen van de kosten en de voorwaarden. Misschien wilt u wel weten wat de beste Belgische kredietverstrekkers zijn, maar deze vraag kan niet eenvoudig worden beantwoord. Het is namelijk heel persoonlijk wat voor u de beste kredietverstrekker is. Het gaat namelijk ook over het bedrag dat u wilt lenen, het type lening en uiteraard de rente, de looptijd en de voorwaarden waaronder de lening wordt afgesloten. Om ervoor te zorgen dat u de kosten kunt drukken en een soepele acceptatie van uw kredietaanvraag geniet, kunt u de optie geld lenen zonder bank kiezen. U gaat dan elders geld lenen, misschien wat goedkoper of tegen meer gunstige voorwaarden. Maar ook daar zult u rente betalen, iedere maand een vast bedrag moeten betalen of binnen een vaste periode alles terug moeten betalen. De reden dat mensen soms geld lenen zonder bank is omdat zij nu geld nodig hebben. Er zijn kredietverstrekkers die eerst controleren of dat u elders leningen heeft afgesloten. Maar als u nu geld nodig heeft dan kunt u daar niet op wachten. Een minikrediet kan dan uitkomst bieden., met het minikrediet kunt u een klein bedrag lenen met een soepele acceptatie.

Kredietverstrekkers vergelijken

Als u dringend geld nodig heeft, dan kunt u direct geld lenen bij een aantal geldverstrekkers. U kunt zoeken op goedkoop geld lenen of u kunt de voorwaarden opvragen bij de betreffende banken of geldverstrekkers. Een offerte opvragen bij een aantal kredietverstrekkers is dan zeker aan te raden, zodat u weet wat de opties zijn. Maar wanneer u echt haast heeft, dan heeft u misschien niet eens de tijd om daarop te wachten. U gaat dan op zoek naar mensen die u direct geld kunnen lenen, let u dan goed op de voorwaarden. Omdat het geld meteen beschikbaar is voor u, kan het zijn dat zij hogere eisen stellen, dus meer rente vragen en ook willen dat het snel is terugbetaald. Ga hier alleen mee akkoord wanneer u niet anders kunt en wanneer u de afspraken ook echt na kunt komen. Als u er niet uitkomt kunt u altijd nog meerdere Belgische kredietverstrekkers benaderen en de gegevens met elkaar vergelijken. Wij adviseren u overigens om dit altijd te doen.

Online Belgische kredietverstrekkers bekijken

Het voordeel van internet is dat u online alle Belgische kredietverstrekkers kunt bekijken en met elkaar kunt vergelijken. Als u bijvoorbeeld een autolening aan wilt vragen of een persoonlijke lening nodig heeft, dan kunt u diverse Belgische kredietverstrekkers aanklikken en een offerte aanvragen. U krijgt alle gegevens snel toegestuurd en kunt de offertes met elkaar vergelijken. Let u daarbij op de rente, de looptijd, het bedrag wat u kunt lenen en de voorwaarden die hieraan worden gesteld. Wanneer u achter de voorwaarden staat en u kunt zich ook vinden in alle andere afspraken, dan kunt u de lening aanvragen. Het geld zal dan snel op uw rekening staan, zodat u het kunt gebruiken. Het is ook altijd zinvol om te zoeken op simulatie lening, zodat u weet wat er kan en wat er verantwoord is in uw situatie. Volg de rente op de voet, zodat u ook weet wat de maandlasten zullen zijn. Door de rentevoeten goed in de gaten te houden, kunt u de kosten van de lening laag houden en veel geld besparen.

Vooral kredietverstrekkers met soepele acceptatie zijn populair. Normaal gesproken zou u denken, als alles te eenvoudig gaat dan zit er wellicht een addertje onder het gras. Toch werken de beste banken van België met soepele acceptatieprocedures voor het lenen van kleine bedragen. Wilt u een groter krediet aanvragen dan er andere voorwaarden. Meestal wordt u dan nagetrokken, de kredietverstrekker controleert dan of u op de zwarte lijst staat , hoe uw aflosverleden is en of u voldoet aan de voorwaarden voor geld lenen.

Los van de omvang van het krediet begint elke kredietaanvraag met een behoefte en een lening berekening. De behoefte is het bedrag wat u graag zou willen lenen, de berekening toont aan of u het geld mag lenen en geeft automatisch ook een simulatie van de kosten en aflossingsperiode.

Lening berekenen

Een lening afsluiten moet u niet zomaar doen. Veel mensen doen het alleen wanneer het echt niet anders kan. Als u zich nu in deze situatie bevindt en u moet echt geld lenen, dan kunt u de Belgische kredietverstrekkers naast elkaar zetten en bekijken wat de voordelen en de nadelen zijn. Let hierbij niet op de algemene voordelen, maar kijk echt naar uw situatie. Hoeveel moet u lenen? Hoeveel rente moet u dan betalen? Kunt u deze maandlast aan? Kunt u alle voorwaarden nakomen? Als u naar deze vragen gaat kijken, kunt u snel een keuze maken wat voor u de beste Belgische kredietverstrekker is. Misschien maakt het voor u ook uit wanneer dat u over het geld kunt beschikken. Sommige kredietverstrekkers kunnen het snel geld op uw rekening storten, ook dat kan de doorslag zijn om voor een bepaalde aanbieder te kiezen. Bekijkt u daarom nu alle opties en maak voor uzelf de keuze wat de beste Belgische kredietverstrekker is in uw situatie. De voorwaarden spelen daarin een belangrijke rol, deze moeten passen in uw persoonlijke situatie.

Wat is de beste Belgische bank voor het afsluiten van een krediet?

Was het maar zo eenvoudig dat wij op deze vraag antwoord konden geven. De beste bank van België staat los van de beste krediet verstrekker van België. Waar u het beste kunt lenen is afhankelijk van uw wensen, uiteindelijk kunt u kiezen voor een lening zonder bank of een krediet bij een bankier. Een van de meest populaire banken voor leningen is BeoBank, een bankier met een soepele acceptatie en meedenkende kredietaanvraagprocedure. Uiteraard zijn banken verplicht om u te beschermen tegen uzelf, dit betekent dat zij u alleen geld mogen lenen als u het ook daadwerkelijk kunt aflossen. Waar moet ik op letten bij het vergelijken van kredietverstrekkers uit België?

Allereerst moet u zich afvragen of uw vaste inkomen voldoende toereikend is om de lening te kunnen aflossen. Al is het te lenen bedrag laag, een Belgische kredietverstrekker wilt zekerheid hebben dat de lener het te lenen bedrag kan terugbetalen. Als u een vast contract heeft is er voor de krediet verstrekker een lager risico dan iemand met een tijdelijk contract.

Kijk niet alleen naar de rentetarieven van een kredietverstrekker. Er zijn veel meer voorwaarden die kunnen resulteren in extra kosten waardoor u uiteindelijk meer betaalt. Let op de kleine lettertjes van het contract. Denk aan de mogelijkheden tot vervroegd aflossen en de kosten die daarbij komen kijken. Het kan zijn dat een lening met een hogere rente op termijn goedkoper is dan een lening met een lage rente. Of wat dacht u van de mogelijkheid tot versneld aflossen? Bij sommige instanties/ banken mag u niet sneller aflossen. Wilt u toch sneller aflossen dan moet u een boete betalen. Indien u inschat dat u uw krediet sneller kan aflossen dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld meer rente te betalen voor een kortere tijd. U bent dan voordeliger uit en snel weer van de zwarte lijst, het kan wel zijn u voor de mogelijkheid tot versneld aflossen iets meer rente voor dient te betalen.

Kredietverstrekkers uit België proberen op veel manieren geld te verdienen bij leners. Niet alleen door middel van de rente maar ook via extra services zoals verzekeringen. Er zijn kredietverstrekkers die leners verplichten een verzekering af te sluiten bij een lening met doorlopend krediet. Er wordt u een verzekering beloofd met een lage vergoeding zoals bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering, werkloosheidrisicoverzekering of arbeidsongeschiktheid risicoverzekering. U wordt angstig gemaakt met beweringen als “u zult maar overlijden” of “u zult maar ziek worden” waardoor u uw lening niet kunt afbetalen. Dergelijke verzekeringen dienen verder onderzocht te worden. Zo bent u bijvoorbeeld meestal al verzekerd tegen overlijdensrisico via een verzekering die u elders heeft afgesloten. U moet zich afvragen of u en uw partner de kosten van de lening ten tijde van overlijden niet zelf kunnen betalen. Contoleer altijd of de verzekering echt noodzakelijk is.

Er zijn Belgische kredietverstrekkers die reclame maken met cadeaus die u ontvangt als er een lening wordt afgesloten. Het lijkt interessant om voor een kredietverstrekker te kiezen die u een cadeau geeft. Bedenk dat u uiteindelijk zelf voor dit cadeau betaalt. Een cadeau wordt door de kredietverstrekker terugverdient door de rente die u betaald. Een cadeau bij een lening betekent automatisch dat het rentetarief te hoog is.

Bepaal welke vorm van lenen het meest geschikt voor u is. Er bestaan 2 soorten leningen. Een doorlopende lening en een met een vaste aflostijd. Een doorlopende lening is geschikt als u van tevoren niet weet hoeveel geld u precies nodig heeft. U leent bij een dergelijke lening alleen als u het geld op dat moment nodig heeft. U kunt een dergelijke lening gebruiken voor bijvoorbeeld het financieren van een studie voor een kind. U bepaalt van tevoren een krediet waarvan u steeds kunt lenen en aflossen. Er wordt alleen geleend in het geval er geld nodig is en rente wordt betaald over het gebruikte bedrag. Deze rente is vaak lager dan bij een persoonlijke lening. In het geval dat u precies weet hoeveel geld u wilt lenen dan kunt u het beste een lening met een vaste aflostijd nemen. Als u een auto wilt kopen weet u precies hoeveel geld u moet lenen. U betaalt een vast bedrag per maar en lost de lening lineair af. Hiervoor zijn overigens ook speciale autoleningen beschikbaar. U kunt het afgeloste bedrag dan niet meer opnieuw lenen en mag enkel nog aflossen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis