Iedereen kan weleens in een situatie terecht komen waarin geld lenen nodig is. Dit kan zijn omdat iemand snel geld nodig heeft, omdat iemand een verbouwing wil doen, een wereldreis wil maken, een auto wilt financiering of om een andere reden geld nodig heeft. Voor het financieren van een renovatie kunt u de autolening afsluiten terwijl u voor de financiering van een renovatie kunt denken aan een renovatielening. Voor alle overige persoonlijke uitgaven is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. De rente die op dit moment voor een lening in het algemeen betaald moet worden is historisch laag. Sparen levert daarentegen ook weinig op. De lage rente die betaald moet worden voor een lening en de relatief lage spaarrente kunnen een extra motivatie zijn om nu een persoonlijke lening af te sluiten. In dit artikel maar over de persoonlijke lening, het simuleren ervan en het opvragen van een offerte bij Belgische kredietverstrekkers.

Wat is een persoonlijke lening?

Het is het meest eenvoudig om een persoonlijke lening te zien als een vorm van omgekeerd sparen. Geld dat u niet nodig heeft zet u op de bank en u krijgt daar een vergoeding voor in de vorm van rente. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u geen geld over heeft, maar juist geld nodig heeft. In dat geval is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten.   Een persoonlijke lening is een manier van lenen zonder onderpand. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij een hypothecaire lening.  Daar vormt een registergoed het onderpand van de lening. Het feit dat een persoonlijke lening geen onderpand vereist heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats is met spoed geld lenen mogelijk als u een persoonlijke lening af wilt sluiten. Bij veel andere kredietvormen duurt het veel langer voordat deze aanvraag is verwerkt. Veel online leningen zijn dan ook persoonlijke leningen. Een persoonlijke lening kan in vrijwel alle situaties worden afgesloten. Heeft u dus geld nodig voor persoonlijke uitgaven dan raden wij aan om een persoonlijk krediet af te sluiten.   Een ander voordeel van een persoonlijk krediet is dat het krediet aan relatief veel mensen verstrekt wordt. In principe kan iedereen een dergelijk krediet aanvragen. Natuurlijk zullen kredietverstrekkers wel kijken hoe kredietwaardig de aanvrager is. Degene die de lening beschikbaar stelt zal natuurlijk wel willen dat zijn geld terug komt. Als de kredietverstrekker denkt dat hij een hoger risico loopt op wanbetaling, dan zal hij een hogere rente vragen, of de aanvraag weigeren. Denk er wel aan, geld lenen kost geld. U zult te allen tijde rente moeten betalen over de lening.

Waar kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Snel en gemakkelijk geld lenen is mogelijk geworden door de opkomst van persoonlijke kredieten en het internet. Er zijn diverse sites waarop het mogelijk is om online leningen te vergelijken en desgewenst ook af te sluiten. Er zijn mensen die zich generen om een persoonlijke lening aan te gaan. Door via internet een lening af te sluiten is geld lenen zonder pijnlijke vragen mogelijk geworden. Door op internet te zoeken naar de juiste (persoonlijke) lening is snel een lening aanvragen ook makkelijker geworden. In sommige gevallen hoeft u maar een paar persoonlijke gegevens in te vullen en ziet u direct of u in aanmerking komt voor een lening. Dat is nog eens gemakkelijk geld lenen!   Een lening krijgen zonder de bank nodig te hebben is ook mogelijk geworden. Er zijn diverse geldverstrekkers die geen bancaire instelling zijn en toch persoonlijke leningen verstrekken. Als u uw bank niet bij uw (nieuwe) lening wilt betrekken, dan is dat dus mogelijk.   Een persoonlijke lening, zeker voor kleine bedragen, is een methode om relatief snel geld te lenen. Zeker via het internet heeft u in sommige gevallen het geld binnen enkele uren al op uw rekening. Zeer handig als u dezelfde dag nog extra geld nodig heeft.

Waar kan ik het beste geld lenen?

Die vraag is niet voor iedereen op dezelfde wijze te beantwoorden. Het hangt veel af van uw persoonlijke situatie. Voor de ene persoon is het eerder aan te bevelen om een persoonlijke lening via zijn bank af te sluiten, terwijl de ander er juist baat bij heeft om een lening af te sluiten bij een niet-bancaire instelling: geld lenen zonder bank dus.   Bij wie u ook een lening afsluit: houdt u er rekening mee dat u dit bedrag in een vooraf bepaalde periode met rente moet terugbetalen. Het is dus verstandig om de totale kosten van een lening te berekenen. Ook is het goed om de kosten van een lening per maand inzichtelijk te hebben. Geld lenen zonder problemen te krijgen is mogelijk. Dit kan echter alleen als u vooraf weet waarvoor u tekent en in staat bent om te overzien wat u maandelijks voor een lening moet betalen.

Offerte voor een persoonlijke lening aanvragen

Iedereen die op zoek is naar een persoonlijke lening wil natuurlijk goedkoop geld lenen. Door een lening te vergelijken is het reeds mogelijk om een eerste indicatie van de kosten te krijgen. Door de grote concurrentie is het mogelijk om in theorie goedkope leningen te vinden. Echter, geld lenen, dus ook bij een goedkope lening, kost geld. Op basis van de leningen die u heeft vergeleken is het aan te raden om, uiteraard geheel vrijblijvend, offertes aan te vragen. In een offerte wordt gedetailleerd beschreven welke voorwaarden aan de lening vastzitten, wat de looptijd is en welke kosten u dient te betalen. Een offerte wordt pas definitief als zowel u als de kredietverstrekker in kwestie hebben getekend en dus akkoord hebben gegeven voor de overeenkomst.

Geld Lenen Zonder Bank vergelijkt verschillende Belgische aanbieders met elkaar zodat u  gemakkelijk de juiste keuze kan maken.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis