Vandaag is dag 2 van een week lang informatie over de renovatielening. Voordat er begonnen wordt met het onderwerp “de goedkope renovatielening” gaan wij eerst nog terug naar de dag van gisteren. Wij hebben gisteren informatiegegeven over de renovatielening. Wij omschreven wat een verbouwingslening is, hoe een verbouwingslening werkt, welke werken u met een renovatielening kunt financieren en hoe de planning van deze week er ziet.

Vandaag behandelen wij het begrip “De Goedkope Renovatielening”. Wij vertellen welke factoren van belang zijn bij het afsluiten van een goedkope verbouwingslening en waar u een goedkope renovatielening kunt afsluiten.

Een geschikte goedkope lening

Een verbouwingslening afsluiten is een flinke (mentale) stap. U gaat een overeenkomst aan waarbij u in enkele gevallen een groot geldbedrag leent van een Belgische kredietverstrekker. Dit maakt het afsluiten van een verbouwlening een zeer grote verantwoordelijkheid. Wanneer u besluit om uw verbouwing te financieren met een speciale verbouwingslening dient u zich goed voor te bereiden. Er zijn immers meerdere kredietverstrekkers in België die renovatieleningen aanbieden. Door de renovatieleningen van verschillende Belgische kredietverstrekker met elkaar te vergelijken kunt u de goedkoopste lening voor uw verbouwing vinden. Bij een goede voorbereiding hoort ook altijd een kritisch reflectie van uw eigen financiële situatie. Een goede kritische reflectie bevat altijd de volgende vier vragen:

Vraag 1.                Kan ik de maandelijkse aflossing voor een lange tijd blijven betalen?

 

Vraag 2.                Kunnen er zaken in de toekomst veranderen waardoor ik wellicht niet meer in staat ben om mijn maandelijkse aflossing te betalen?

 

Vraag 3.                Zijn er mogelijkheden om mijn verbouwingslening vervroegd af te lossen? En zo ja, moet ik een boete betalen als ik mijn verbouwingslening vervroegd aflos?

 

Vraag 4.                Kan ik mijn maandelijkse betaling uitstellen als ik niet in staat ben om mijn maandelijkse aflossing te betalen?

 

Hoe vind ik een goedkope renovatielening?

Belgische kredietverstrekkers lokken Belgen met lage rentetarieven op hun renovatielening. De meeste personen kiezen blind voor de verbouwingslening met het laagste tarief. Dit is bekend bij de kredietverstrekkers. De kredietverstrekkers compenseren om deze reden de lage rentetarieven met andere voorwaarden zoals boetes voor versneld aflossen. Belgen zien deze boetes vaak over het hoofd waardoor zij voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Een goedkope renovatielening hoeft dus niet persé de lening met de laagste rentevoet te zijn. Er zijn veel meer factoren die invloed hebben het bedrag dat u uiteindelijk betaald voor uw lening. Naast de kosten die u betaalt aan rente, brengen kredietverstrekkers ook kosten in rekening voor het versneld aflossen van de lening. Daarnaast verlengen kredietverstrekkers de looptijd van de lening waardoor u over een langere periode rente betaald. Hierdoor worden de verliezen van lage rentevoeten door kredietverstrekkers gecompenseerd.

Elke kredietverstrekker hanteert zijn eigen voorwaarden voor zijn renovatieleningen. Door de voorwaarden van renovatieleningen van meerdere kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken kunt u de goedkoopste renovatielening afsluiten waarmee u uw werken kunt financieren. Let daarnaast ook op andere voorwaarden van uw renovatielening zoals looptijd en de hoogste van de maandelijkse aflossing.

Online een lening afsluiten is in veel gevallen goedkoper dat in een fysieke winkel. Alle kredietverstrekkers die u op deze website met elkaar kunt vergelijken hebben een website waar u online een renovatielening kunt afsluiten.

Wie biedt op dit moment de voordeligste renovatielening aan?

Cetelem biedt op dit moment de goedkoopste renovatielening aan van alle Belgische kredietverstrekkers. Door middel van een renovatielening van Cetelem kunt u verbouwing bekostigen van maximaal €75.000 euro tegen een rentetarief vanaf slechts 2.95%.

Simulatie renovatielening Cetelem:

“U plaatst een dakkapel van €10.000 euro op uw woning. U financiert de dakkapel met €2.000 van uw spaarrekening en vult deze aan met een renovatielening van €8.000 euro van Cetelem. De lening wordt over een periode van 24 maanden afgelost. Over de lening wordt 2.95% rente betaalt per jaar. Maandelijks betaalt u €343,53 euro aan aflossing en rentekosten. Na 24 maanden bent u schuldenvrij en heeft u een totaalbedrag van €8244,72 euro betaalt.”

Geld Lenen Zonder Bank geeft u de mogelijkheid om de renovatieleningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken waardoor u de voordeligste renovatielening kunt afsluiten.

De week van de verdieping van de renovatielening

Vond u deze blog interessant en wilt u meer informatie over renovatieleningen? Lees dan snel een van onze andere blogs van de week van de verdieping in de renovatielening:

Blog 1: In de eerste blog van de verdieping van de renovatielening vindt u informatie over de renovatielening en waar u een renovatielening voor kunt gebruiken.

Blog 2: In de tweede blog van de verdieping van de renovatielening leest u alle informatie over een goedkope renovatielening.

Blog 3: In de derde blog van de verdieping van de renovatielening geven wij u informatie over een renovatielening van Vlaamse overheid.

Blog 4: In de vierde blog van de verdieping van de renovatielening leest u hoe u geld kunt lenen zonder bank voor uw renovatie.

Blog 5: In de laatste blog van de verdieping van de renovatielening krijgt u 9 tips waarmee u uw verbouwing efficiënt kunt laten verlopen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis