Wie een woning wil kopen, heeft vaak niet voldoende financiële middelen om de aankoop van de woning zelf te financieren. Zo zijn er maar weinig mensen die tonnen op hun rekening hebben staan en deze tonnen in één keer uit kunnen geven voor de aanschaf van een woning, wat betekent dat de meeste kopers van een woning op zoek moeten gaan naar een andere manier om een woning aan te schaffen. De beste manier om zonder financiële middelen een woning te kopen, is door gebruik te maken van de hypothecaire lening. Meer over deze lening, leest u in dit artikel.

Wat is de hypothecaire lening?

De hypothecaire lening is een lening die u afsluit om een woning, kantoorpand of ander pand aan te schaffen als u niet voldoende financiële middelen heeft om de aanschaf van het pand van uw eigen geld te bekostigen. U sluit de lening vaak af bij een bank, die u vervolgens het recht geeft om de woning aan te schaffen. En heeft u de lening eenmaal afgesloten, dan betaalt u het totaalbedrag van de hypotheek iedere maand voor een deel terug. Het totaalbedrag wat u maandelijks aan hyptheeklasten heeft is een som van de aflossing plus rente over de openstaande lening.

Welk bedrag kan ik lenen?

Welk bedrag u precies kunt lenen als u een hypotheek afsluit, is afhankelijk per persoon. Zo wordt het bedrag dat u maximaal kunt lenen om een woning, kantoorpand of ander pand aan te schaffen bepaald door drie factoren:

  1. Uw inkomen en eventueel het inkomen van uw partner.
  2. Uw maandelijkse vaste uitgaven, zoals uw uitgaven voor de huur en de elektriciteit in uw woning.
  3. Het feit of u al leningen of schulden heeft, of niet.

Verdient u meer, dan kunt u een grotere lening krijgen dan wanneer u minder verdient. Heeft u hogere maandelijkse vaste lasten, dan kunt u minder lenen dan wanneer u maandelijks minder uitgaven heeft. En heeft u al een lening of een schuld, dan heeft u meer moeite om een grote lening te krijgen dan wanneer u dit niet heeft. Maak gebruik van de hypotheek simulatie om te berekenen hoeveel u kunt lenen.

Wat zijn alternatieven voor de hypothecaire lening?

Als u geen lening wil afsluiten bij de bank, kunt u ook op andere manieren aan het geld komen om een pand te kopen. Zo kunt u geld lenen van particulieren, zoals vrienden en familie die u willen helpen om de woning te kopen. Tot slot kunt u een standaard lening afsluiten bij een andere kredietverstrekker, waardoor u alsnog het geld van de woning krijgt. Deze leningen zijn vaak wel kleiner en duurder in rente, dus niet iedereen kan op deze manier geld lenen zonder bank.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis