Zoekt u naar een manier om uw bruiloft of vakantie te financieren? Veel Belgen gebruiken een persoonlijke lening om dergelijke zaken te financieren. Een lening op afbetaling heeft enorm aan populariteit gewonnen onder de Belgen door de duidelijkheid met betrekking tot de periodieke aflossing.

Lening op afbetaling

Als u een persoonlijke lening afsluit bij een van de Belgische kredietverstrekkers zoals BeoBank of Cofidis dan leent u een bedrag dat u nodig heeft. U krijgt het geleende bedrag in één keer op uw rekening waarna u deze aan de hand van afgesproken termijn, tegen een vast rentetarief, maandelijks aflost. Aan het einde van de aflossingstermijn heeft u de lening in zijn geheel afgelost en bent u schuldenvrij.

Voordelen van een persoonlijke lening

De persoonlijke lening heeft meerdere voordelen. Het is een heldere manier van lenen waardoor u nooit voor verassingen komt te staan. Door middel van een persoonlijk krediet kunt u een lening afsluiten die bij uw behoeften en wensen past. Door bijvoorbeeld een huwelijk met een persoonlijke lening te financieren hoeft u niet geld van uw spaarrekening te gebruiken. U spreidt het te betalen bedrag uit over de looptijd van uw lening waardoor u niet voor financiële problemen komt te staan wanneer u onverwachte kosten moet betalen.

Kredietverstrekkers van persoonlijke leningen houden altijd rekening met uw persoonlijke situatie. Hierdoor sluit u altijd een lening af die aansluit op uw budget.

Nadelen van een persoonlijke lening

Er zitten een aantal nadelen aan een lening op afbetaling. Er zijn meerdere Belgische kredietverstrekkers op de markt met allen hun eigen rentevoeten en andere voorwaarden. Er zijn Belgen die, doordat er meerdere kredietverstrekkers zijn, een hoger rentetarief betalen dan nodig is. Door verschillende Belgische kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken kunt u voorkomen dat u een lening afsluit met een te hoog rentetarief. Een ander nadeel is dat u een boete moet betalen als u een lening vervroegd wilt aflossen. Heeft u de luxe dat u meer geld tot uw beschikking heeft dan raden wij u aan om eerst naar de voorwaarden voor vervroegd aflossen te kijken.

Doeleinden persoonlijke lening

De persoonlijke lening kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Wij hebben gemerkt dat veel Belgen de lening op afbetaling gebruiken voor de financiering van een vakantie of een huwelijk. Daarnaast wordt een persoonlijk krediet ook veel gebruikt om een nieuwe inrichting voor de living te bekostigen of andere grote uitgaven te betalen.

Door verschillende persoonlijke lening te vergelijken kunt u de juiste lening vinden voor uw aankoop. Aan de rechterzijde van deze website kunt u een persoonlijke lening simulatie uitvoeren waarmee u de meest geschikte persoonlijke lening voor u vindt.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis