Een minilening wordt ook wel een minikrediet genoemd. Dit is een lening die u eenvoudig online af kunt sluiten voor een klein bedrag, waarna u het geleende bedrag snel op uw rekening krijgt. De lening wordt voornamelijk afgesloten door mensen die op korte termijn een beetje extra geld nodig hebben, bijvoorbeeld om een deel van de huur te betalen, om boodschappen van te doen of om openstaande facturen van te betalen. Heeft u ook geld nodig en twijfelt u of deze lening iets voor u is? Lees dan in dit artikel wat de drie belangrijkste voordelen van deze lening zijn en sluit de lening direct af.

Snel geld op uw rekening

Het eerste voordeel van de lening is het feit dat u het geleende geld snel op uw rekening krijgt. Sluit u een standaard lening af, dan moet u weken of soms zelfs maanden wachten voor u het geld op uw rekening krijgt. Sluit u een kleine lening af, dan heeft u het geld vaak al binnen een uur op uw rekening. In het ergste geval duurt het 24 uur voor u het geld heeft ontvangen, maar dit komt bijna nooit voor.

De oplossing in diverse situaties

Een ander voordeel van de minilening is het feit dat deze lening de oplossing kan bieden in diverse situaties. Heeft u bijvoorbeeld net uw salaris uitgegeven en gaat uw auto kapot? Dan kunt u vaak niet wachten tot u weer geld heeft om uw auto te repareren. Om te voorkomen dat de auto vervolgens de hele maand blijft staan tot u weer geld heeft om de auto te repareren, kunt u een lening afsluiten voor een klein bedrag in de vorm van en minilening of een speciale autolening. Deze autolening wordt overigens voornamelijk gebruikt voor het financieren van de aankoop van een auto en is meer lange termijn gericht (+- 3-5 jaar) dan de minilening waarbij u direct gaat terugbetalen. Een andere situatie waarbij de lening de oplossing kan bieden, is als u bijvoorbeeld een factuur heeft ontvangen die u snel moet voldoen terwijl u zelf niet voldoende geld heeft om het bedrag te betalen.

Voor meer mensen toegankelijk

Tot slot is de minilening voor veel mensen toegankelijk. Dit komt omdat kredietverstrekkers van deze lening minder streng zijn bij het beoordelen of u de lening mag krijgen, waardoor bijvoorbeeld ook mensen met een lager inkomen de lening kunnen krijgen of mensen met een schuld gewoon een lening af kunnen sluiten. Wilt u een standaard lening afsluiten, dan moet u vaak aan veel diverse voorwaarden voldoen om het geld daadwerkelijk te ontvangen. Bij de minilening is dit niet het geval, waardoor de lening voor meer mensen toegankelijk is en dus voor meer mensen de oplossing kan bieden in diverse situaties.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis