Een renovatielening is een lening die u kunt afsluiten om de renovatie van uw woning te bekostigen. Heeft u een renovatie op de planning staan, maar heeft u niet voldoende spaargeld om deze renovatie zelf te bekostigen? Dan kunt u een renovatielening of verbouwingslening afsluiten om met geleend geld direct aan de slag te gaan. Benieuwd hoeveel u kunt lenen voor uw verbouwing? Doe de berekening hier. Het afsluiten van een lening om uw woning te renoveren, brengt drie belangrijke voordelen met zich mee. Van welke voordelen u precies profiteert als u de lening afsluit, leest u in dit artikel.

De renovatielening is transparant

Ten eerste is de lening die u afsluit een transparante lening. Dit betekent dat de voorwaarden van de lening voor het afsluiten van de lening bekend worden gemaakt en dat de voorwaarden gedurende de hele lening hetzelfde blijven. Zo weet u bij het afsluiten van de lening niet alleen precies wat u leent, maar ook welk bedrag u maandelijks moet aflossen als u de lening afsluit en wat de rente van de lening bedraagt. Daarnaast is ook de looptijd van de lening bekend, zodat u precies weet wat u wanneer moet aflossen en wat de lening u aan rente gaat kosten. En omdat de voorwaarden niet meer veranderen tijdens de looptijd van de lening, weet u precies waar u aan toe bent als u de lening afsluit.

De verbouwingslening is snel afgesloten

Een ander voordeel van de renovatielening, is het feit dat de lening snel afgesloten is. Vaak heeft u alleen een renovatieplan nodig en enkele facturen of offertes die de kredietverstrekker laten zien wat de kosten van de geplande renovatie zijn, waarna u het geld van de lening direct op uw rekening krijgt. Geen langdurige procedures met diverse strenge reglementen dus, maar een lening die snel afgesloten kan worden en u op de korte termijn een oplossing kan bieden voor het bekostigen van uw geplande renovatie. U kunt dus niet alleen snel beschikken over het geld, u kunt ook nog eens snel aan de slag en ‘spijkers met koppen slaan’. Tip, laat u een verbouwing door een aannemer uitvoeren. Betaal dan slechts een deel aan en de rest bij oplevering of betaal alles bij oplevering. Het gebeurt regelmatig dat aannemersbedijven over de kop gaan, staat uw geleende geld op hun bank dan bent u het kwijt. Een risico wat u uberhaubt niet moet willen lopen, maar in geval van geleend geld absoluut niet kunt nemen.

U hoeft uw spaargeld niet te gebruiken

Het laatste voordeel van de renovatielening is het feit dat de lening ervoor zorgt dat u uw spaargeld onaangeroerd op uw rekening kan laten staan. In plaats van al uw spaargeld op te maken, leent u simpelweg een bepaald bedrag bij een kredietverstrekker om uw renovatie te bekostigen. Krijgt u te maken met financiële tegenvallers waardoor u plotseling alsnog uw spaarrekening moet gebruiken, dan heeft u in ieder geval geen financiële problemen omdat u nog geld op uw spaarrekening heeft staan. Het is overigens wel het overwegen waard een deel van uw spaargeld te investeren in waardevermeerderende verbouwingen of aflossen van uw hypothecaire lening. Aflossing resulteerd in verlaging van de rentekosten omdat de totale rente lager uitvalt omdat het geleende bedrag lager is.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis