Het doorlopend krediet is een van de meest populaire kredietvormen van deze tijd. Voor deze lening hoeft u niet eens naar de bank. U kunt deze populaire lening zonder bank gewoon online afsluiten. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En wat is er zo handig aan een doorlopend krediet? Wij gaan het u allemaal uitleggen in dit artikel.

Het doorlopend krediet in a nutshell

Doorlopend krediet sluit men meestal af wanneer men in de veronderstelling is dat men binnenkort in behoefte van geld kan geraken maar de som nog niet voor handen is. Denk bijvoorbeeld aan een doorlopend krediet in de vorm van een renovatielening. Stel u gaat verbouwen / renoveren. U weet dat er kosten gaan komen maar het is u niet exact duidelijk wat het bedrag precies zal zijn. Door het doorlopende karakter van deze lening kunt u het geld alvast reserveren voor uw renovatie. Bij aanvang van de werkzaamheden kunt u geld opnemen, terugstorten en versneld aflossen indien de verbouwing is afgerond en het depot nog niet geheel is verbruikt.

Voordeel doorlopend krediet

Het grote voordeel van deze kredietvorm is dat u pas rente betaald op het moment dat u geld gaat opnemen en tevens alleen over het bedrag dat u heeft opgenomen. U leent altijd tegen de actuele rentevoet. Deze kan variëren, echter met de huidige trend (aanhoudende daling) is dat altijd in uw voordeel. Het is echter altijd een risico, gaat de rente omhoog dan gaat ook uw rente omhoog. Zoals u al door begint te krijgen, deze manier van lenen kenmerkt zich door flexibiliteit. Je kunt geld opnemen wanneer jij wilt en bent tot niks verplicht. Daar waar bij andere kredieten een versnelde aflossing vaak niet mogelijk is of alleen mogelijk is tegen een boeterente kan het bij een renovatielening boetevrij.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis