Wilt u een nieuwe badkamer aanschaffen? De kosten van een badkamerrenovatie kunnen oplopen tot duizenden euro’s. De kosten voor het renoveren van een nieuwe badkamer zijn net zoals het vernieuwen van een keuken sterk afhankelijk van uw behoeften en wensen. Niet alleen de materiaalkeuze, een regendouche is immers duurder dan een reguliere douche, maar ook de grootte van de badkamer zijn bepalend voor de hoogte van de kosten.

Wat levert een nieuwe badkamer u op?

Wanneer u een nieuwe badkamer plaatst doet u dit in de eerste plaats om uw woongenot te vergroten. Maar naast een verbetering van het woongenot kunt u ook op andere voordelen rekenen wanneer u uw badkamer grondig renoveert. Een investering in een nieuwe badkamer is ook een investering in de waarde van uw woning. Aangezien een badkamer smaak gebonden is kunt u niet het gehele geïnvesteerde bedrag als waardevermeerdering aan uw woning toevoegen. Het plaatsen van een nieuwe badkamer, mits deze geen elementen heeft die zeer smaak gebonden zijn zoals een gele muur, levert een waardevermeerdering van de helft van de investering op aan uw woning.

Kostenindicatie van een badkamer

Kleine badkamer

De kosten voor de installatie voor een kleine badkamer tot 5 m2 zijn uiteraard lager dan die van een zeer grote badkamer. Er is bij een kleine badkamer minder ruimte voor een badkamermeubels en er moet minder vierkante meter muur en vloer betegeld worden. In de meeste gevallen plaatsen Belgen één wastafel in een kleine badkamer. De kosten voor de installatie van een kleine badkamer met één wastafel, badkamermeubel en douche komen uit op iets meer dan €3.000 euro waarbij de kosten voor materiaal niet zijn meegerekend.

Gemiddelde badkamer

De meeste Belgische gezinnen hebben een badkamer van 6 m2 tot en met 9 m2 groot. De installatiekosten voor een normale badkamer zijn doordat deze groter is dan een kleine badkamer uiteraard hoger. Door het grotere oppervlak moeten er meer tegels gelegd worden dan bij een kleine badkamer. Maar dit is niet de enige reden dat de kosten hoger uitvallen dan bij een kleine badkamer. Veel Belgen kiezen voor een ligbad als zij een grotere badkamer hebben en plaatsen een extra wastafel die de kosten omhoogstuwt. De extra kosten van een normale grote zijn daarom gelijk aan de kosten die meer vierkante meters met zich meebrengen. De installatie van een badkamer van gemiddelde grote komt om deze reden neer op ongeveer €4.500

Grote badkamer

Wanneer u een grote ruimte vrij heeft die u wilt omtoveren tot een luxueuze badkamer dan zult u diep in de buidel moeten tasten. Grote luxe badkamers met meerdere badkamermeubels, meerdere wasbakken, grote spiegels, regendouche en een groot ligbad kunnen wel €7.000 kosten. Neemt u er vervolgens ook nog vloerverwarming bij dan komt daar nog eens €800 euro aan extra kosten bij.

U kunt kosten in uw badkamer besparen door op zoek te gaan naar showroommodellen van winkels. Producenten van douches en ligbaden brengen elk jaar nieuwe modellen op de markt. Als er een nieuw model op de markt komt, verkopen winkels hun showroommodellen voor lagere prijzen. U kunt tevens geld besparen door keramische tegels te kopen. Keramische tegels zijn al vanaf €9 euro per vierkante meter verkrijgbaar.

Renovatielening voor een nieuwe badkamer

Een investering in een nieuwe badkamer is een lange termijn investering. Het is echter ook een zeer dure investering. De meeste Belgische gezinnen hebben niet voldoende spaargeld om hun badkamer te renoveren. Voor deze mensen bieden Belgische kredietverstrekkers speciale renovatieleningen aan. Renovatieleningen geven Belgische gezinnen de mogelijkheid om geld te lenen voor een renovatie van bijvoorbeeld een keuken die zij vervolgens over een periode van bijvoorbeeld een jaar terugbetalen. Elke kredietverstrekker hanteert eigen voorwaarden zoals looptijden en rentetarieven. Door de verbouwingsleningen van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken kunt u een verbouwingslening afsluiten die perfect aansluit bij uw persoonlijke situatie. Op Geld Lenen Zonder Bank kunt u de verbouwingsleningen van betrouwbare Belgische kredietverstrekkers met elkaar vergelijken zodat u zo snel mogelijk aan uw badkamerrenovatie kunt beginnen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis