Een dakkapel is een van de meest voortkomende verbouwingen in België. Een dakkapel is een van de meest veilige investeringen in uw woning omdat het vele voordelen biedt zonder dat er significante nadelen aan zitten. Als een dakkapel met een andere grote investering zoals een keuken wordt vergeleken heeft het als voordeel dat een dakkapel geen invloed heeft op persoonlijke smaak bij eventuele verkoop van een woning. Voldoet de keuken niet aan de smaak van de nieuwe bewoners, dan plaatsen zij een andere keuken. Bij een dakkapel is dit niet het geval.

Er zijn 5 redenen om te investeren in een dakkapel

1. Blijvende waardestijging

Zoals eerder vermeld is het plaatsen van een dakkapel een veilige investering voor uw woning. Bij de verkoop van een woning zal een dakkapel de waarde van de woning enkel positief beïnvloeden. Een keuken of een badkamer wordt naar persoonlijke smaak ingericht en kan om deze reden ook een negatieve invloed hebben op de waarde van uw woning. Verkoopt u uw woning en is de keuken niet de smaak van de koper, dan heeft dit een negatieve invloed op de verkoop. Een dakkapel voldoet maar zelden niet aan de persoonlijke smaak.

2. Dakkapel bespaart kosten

Veel Belgen kopen een nieuwe woning omdat hun huidige als te klein wordt ervaren. Door gezinsuitbreiding is er behoefte aan een extra slaapkamer en besluit men al snel om te verhuizen uit de huidige vertrouwde leefomgeving. Door een dakkapel aan uw zonderkamer toe te voegen wordt deze geschikt als slaapkamer. Verhuizen zorgt voor stressvolle situaties en enorm hoge kosten. Dit kan door een dakkapel voorkomen worden. Daarnaast kan uw dak met dakkapel geschikt worden voor zonnepanelen waardoor u geld bespaart op de energierekening.

3. Meer licht in huis

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat daglicht positief bijdraagt aan de gezondheid. Mensen die meer daglicht zien voelen zich niet alleen beter, zij slapen ook beter. Mensen die minder daglicht zien hebben vaker last van een onrustige nachten doordat hun biologische ritme verstoord is. Door een dakkapel aan te bouwen creëert u meer lichtinval. Zo kunt u van een donkere zolderkamer een lichte slaapkamer maken.

4. Goede verhouding tussen investering en waarde

De gemiddelde aanschafprijs van een dakkapel ligt tussen de €3.000 euro en €5.000 euro. De aanschafprijs is uiteraard afhankelijk van de grootte van de dakkapel en het materiaal waar uw dak van gemaakt is. Een dakkapel is makkelijker te plaatsen op een dak met dakpannen dan op een rieten dak. De financieel toegevoegde waarde van een dakkapel ligt echter een stuk hoger dan de aanschafprijs. Zo levert een dakkapel u een waardestijging op van maar liefst €15.000 euro.

5. Aanzienlijk meer ruimte

De meeste Belgen kiezen voor de aanbouw van een dakkapel om meer ruimte te creëren. Zo kunt u van een donkere onbruikbare rommelkamer met een schuin dak, een lichte kamer creëren die dienst kan doen als slaapkamer of kantoor. Een gemiddelde dakkapel levert u al 5m2 aan extra loopruimte op.

 

Hoe vind ik de goedkoopste renovatielening voor een dakkapel?

Niet iedere Belg heeft €3.000 tot €5000 beschikbaar om een dakkapel aan te schaffen. Belgische kredietverstrekkers verstrekken speciale renovatieleningen of verbouwingsleningen. Deze leningen zijn speciaal voor werken aan uw woning. Als u een renovatielening afsluit krijgt u het bedrag direct op uw lening. U lost deze lening maandelijks, over een looptijd van bijvoorbeeld 3 jaar, tegen een afgesproken rentetarief af. Er zijn meerdere Belgische kredietverstrekkers die speciale verbouwingsleningen aanbieden. U vindt de goedkoopste renovatielening door leningen te vergelijken. Vergelijk niet alleen de rentetarieven maar ook andere voorwaarden van renovatieleningen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis