Door opwarming van de aarde en hoge energiekosten gaan veel Belgen op zoek naar alternatieve energievoorzieningen. Als u geen gebruik meer wilt maken van vervuilende voorzieningen en deze wilt vervangen voor groene stroom heeft u drie opties namelijk het plaatsen van zonnepanelen, een windturbine en geothermie.

Renovatielening voor zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder en niet zonder reden. Zonnepanelen besparen flink in energiekosten zonder dat deze het uitzicht aantasten zoals windturbines dat wel doen. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren worden zonnepanelen steeds voordeliger. Tevens leveren zonnepanelen een waardevermeerdering op voor uw woning en wordt u onafhankelijker van energieleveranciers. Zonnepanelen leveren tegenwoordig al bijna 2500 kwh op per 10 panelen en voorzien u hierdoor al voor 50% in uw energiebehoeften. De kosten voor zonnepanelen bedragen ongeveer €5.000 euro voor 10 panelen. Deze panelen verdienen zich echter zeer snel terug. Zo zijn de kosten al in 10 jaar terugverdient waarna de panelen geld gaan opleveren.

Verbouwingslening voor een windturbine

Windenergie is een onderschatte natuurlijke energiebron. Belgen denken bij windenergie aan grote mastodonten en willen deze uiteraard niet in hun tuin hebben staan. Veel mensen realiseren zich niet dat er speciale windturbines op de markt zijn voor particulieren. De windturbines zijn van geringe grote, produceren weinig geluid en leveren behoorlijk veel energie op waardoor Belgische gezinnen flink kunnen besparen op hun energierekening. Een windturbine voor particulieren kan tegenwoordig al 1000 kwh aan energie opleveren per jaar. Dit is ongeveer 30% van het gemiddelde energieverbruik van een Belgisch gezin.  De kosten voor het plaatsen van een windturbine op het dak bedraagt ongeveer hetzelfde als die van zonnepanelen. Door lagere opbrengsten dan die van zonnepanelen is de terugverdientijd echter wel langer. De investering in een windturbine is in ongeveer 15 jaar terugverdient.

Renovatielening voor Geothermie

Door middel van geothermie wordt energie opgewekt om de warmte van de aarde te gebruiken voor zowel de verwarming als koeling van een woning.  Geothermie kan een besparing opleveren oplopend tot wel 60% van de huidige energierekening.

Geothermie maakt gebruik van het verschil in temperatuur tussen het oppervlak van de aarde en een warmtereservoir diep in de grond. Hoewel geothermie en aardwarmte dezelfde betekenis hebben wordt de term geothermie gebruikt voor de energiewinning op grote diepte of met hoge temperaturen en wordt de term aardwarmte gebruikt bij energiewinning op lage temperatuur en ondiepe winning.  De techniek van aardwarmte is vooral effectief in gebieden met actieve vulkanen waar de temperatuur op geringe diepte al snel stijgt.

De techniek van geothermie gaat echter snel vooruit en in de laatste jaren wordt er ook in Nederland en België gebruik gemaakt van de techniek. In België wordt er bij gebruik van aardwarmte water naar een reservoir 500 meter onder de grond gepompt waar de temperatuur hoger is. Vervolgens wordt het warme water omhoog gepompt en gebruikt om woningen te verwarmen.

Renovatielening vergelijken

De kosten voor een investering in zonnepanelen, geothermie of een windturbine zijn hoog. Investeringen kunnen worden gefinancierd uit eigen spaargeld of geleend geld. Als u geld wilt lenen kunt u hiervoor een speciale renovatielening afsluiten. Wanneer u een renovatielening afsluit, leent u geld van een Belgische kredietverstrekker. De kredietverstrekker leent u het bedrag dat u nodig heeft voor uw verbouwing waarna u deze door middel van een maandelijkse aflossing inclusief rente terugbetaald. Er zijn meerdere kredietverstrekkers die renovatieleningen aanbieden in België. Door de verbouwingsleningen van verschillende Belgische kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken kunt u een lening vinden die aansluit bij uw behoeften en wensen. U kunt hier renovatieleningen vergelijken.

Door opwarming van de aarde en hoge energiekosten gaan veel Belgen op zoek naar alternatieve energievoorzieningen. Als u geen gebruik meer wilt maken van vervuilende voorzieningen en deze wilt vervangen voor groene stroom heeft u drie opties namelijk het plaatsen van zonnepanelen, een windturbine en geothermie.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis