Uw huidige auto is toe aan vervanging, door gezinsuitbreiding is de huidige auto te klein of u heeft een auto nodig voor uw werk. Er zijn tal van redenen om een nieuwe auto aan te schaffen. Er is niet alleen altijd direct geld beschikbaar om een nieuwe auto aan te schaffen. Als er geen geld beschikbaar is voor de aanschaf van een nieuwe auto kunnen mensen uit een aantal opties kiezen. Ze kunnen een auto kopen op afbetaling, in het rood gaan bij de bank of een lening afsluiten. In dit soort gevallen maken veel mensen de keuze om geld te lenen voor een auto.

Autolening

Hoe ziet een autolening eruit? Een autolening is speciaal vormgegeven voor de aanschaf van een auto. De autolening mag alleen gebruikt worden voor de aanschaf van een auto en dus niet voor andere doeleinden. Een persoonlijke lening of een minilening kan uitkomst bieden als u een lening wilt afsluiten voor andere doeleinden dan een auto. Een autolening wordt altijd afgelost met een vast rentetarief met een overeengekomen looptijd. De aan te schaffen auto zal dienen als het onderpand van de lening.  Het rentepercentage en de looptijd verschilt per kredietverstrekker. Voor een autolening geldt net zoals andere vormen van leningen dat het raadzaam is om meerdere kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Controleer altijd of de kredietverstrekker onder toezicht staat van het Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Geld lenen bij familie

U kunt bij familie geld lenen voor een auto. Familie is vertrouwd en u kunt profiteren van lage rentes en gunstige looptijden.  U kan snel zonder lastige vragen geld lenen. Dit is ook gelijk het gevaar van lenen bij familie. De afspraken zijn niet helder en worden sneller niet nagekomen. De goede relatie komt in gevaar en voor u het weet zit je midden in een familieconflict. Niemand wilt een slechte relatie met een van zijn familieleden. Om deze reden wordt een autolening bij een familielid afgeraden.

Rood staan of lenen

U kunt afhankelijk van je bank tot een bepaald bedrag rood staan.  Over het negatieve bedrag op uw rekening moet rente worden betaald. Rood staan is een eenvoudige manier om een auto aan te schaffen. U kunt altijd boetevrij aflossen en er gaat geen papierwerk aan vooraf. De rentes van rood staan is echter zeer hoog. Rood staan is niet goedkoop. Het rentebedrag kan, afhankelijk van de bank, oplopen tot 15%. Deze rente is hoger dan de rentes die de meeste kredietverstrekkers hanteren voor hun autolening.

Auto aangeschaft?

Heeft u de financiering rond gekregen en de auto aangeschaft? Gefeliciteerd met de uitbreiding van het wagenpark. Vergeet niet om de auto te verzekeren. In de meeste gevallen hoeft u bij de aanschaf van een nieuwe auto niet te denken aan een automobielen inspectie. Controleer bij een tweedehands auto altijd wanneer het voertuig weer gekeurd moet worden.

Let op! Geld lenen kost geld. Kies de juiste lening die aansluit bij uw behoeftes. Vergelijk verschillende kredietverstrekkers en controleer of deze onder toezicht staan van het FSMA. Geld Lenen Zonder Bank helpt jou met het maken van een verantwoordelijke keuze door verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken waardoor een lening kan worden gevonden die aansluit bij uw specifieke wensen en behoeftes.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis