Heeft u uw droomauto gevonden of is uw huidige auto kapot? Niet iedereen heeft genoeg spaargeld op hun rekening staan om een nieuwe auto te kopen. Een autolening kan uitkomst bieden als er geen geld beschikbaar is. Wij hebben 4 tips die uw keuze voor een autolening kunnen vereenvoudigen.

1. Let op de beruchte kleine lettertjes

Veel garagisten adverteren met de bekende 50/50 deals. U koopt een nieuwe auto en betaalt deze in 2 jaar. Het eerste jaar betaalt u 50% en het tweede jaar betaalt u de andere 50%. Wist u dat veel mensen in dit soort gevallen te veel betalen? In dit geval wordt uw krediet omgezet in een lening en dan bent u afhankelijk van een bank wat hier verder mee gebeurd. De autolening wordt zo ineens een stuk duurder dan u van tevoren had ingecalculeerd. Dit soort kleine lettertjes staan vaak in een contract en hebben al veel personen in de problemen gebracht.

2. Kies de autolening die bij uw behoeften en wensen past

Het bedrag dat u maximaal kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren. Uw inkomen, inkomen van uw partner, spaargeld, looptijd en af te lossen maandelijks bedrag hebben allemaal invloed op het maximaal te lenen bedrag. Leen nooit het maximale bedrag dat u kunt lenen. Zorg dat u een buffer houdt waarmee u onvoorziene kosten kunt betalen zoals een kapotte wasmachine. Doet u dit niet, dan loopt u het gevaar nog een lening af te moeten sluiten.

3. Pas op voor sluwe verkooptechnieken

Aanbieders van leningen hebben verschillende trucs om leners te verleiden bij hen een lening af te sluiten. Een bekende verkooptechniek van kredietverstrekkers uit België is de “vanaf 5% rente” truc. De kans is nihil dat u deze rente ook echt betaald. Kijk goed naar de aanbieding op uw autolening. Betaal ik echt het percentage dat de aanbieding zegt, of telt dat percentage alleen als ik een groot bedrag leen. Aanbieders van leningen bepalen de rente aan de hand van het risico dat de lener met zich mee brengt. Hoe hoger het risico, des te hoger de rente.

4. Vergelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar

Er zijn ontzettend veel aanbieders van autoleningen. Sluit alleen een lening af bij een betrouwbare partij en voorkom malafide praktijken. Bij Geldlenenzonderbank.net vindt u alleen maar betrouwbare kredietverstrekkers. Alleen door verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken kunt u de beste autolening vinden. Kijk niet alleen naar het rentepercentage van de lening. Kijk ook naar de aflostijd, eventuele boete bij te laat betalen, aflosbedrag en de boete van vervroegd aflossen.

Let op, een autolening is bedoeld om een auto met aan te schaffen. Heeft u een ander doel met deze lening zoals een verbouwing, trouwerij of het vervangen van (defect) witgoed? Er zijn ook speciale renovatieleningen, persoonlijke leningen of minileningen die perfect zijn voor de eerdergenoemde doelen.

Meer weten over waar u op moet letten bij het afsluiten van een autolening? Lees hier verder.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis