De zomervakantie staat voor de deur, veel Belgen gaan met de auto op vakantie. Maar heeft u nog een oude auto die aan vervanging toe is? Neem een autolening!

 

Zomervakantie

Veel Belgen gaan deze zomervakantie op vakantie met de auto, vaak met caravan. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen, vooral wanneer u in de snikhete zon in de file staat. Sommige auto’s zijn hier niet tegen bestand en dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat er tijdens de zomervakantie zo veel auto’s het begeven. Voorkom ongemakken en koop een nieuwe auto! Bekijk hier waar u op moet letten wanneer u een autolening af wilt sluiten.

 

Nieuwe auto

Een glimmende sportwagen, een gezinsauto of een kleine stadswagen? Alle auto’s zijn perfect om mee op vakantie te gaan, maar een ruime gezinsauto met veel bagageruimte is toch wel heel ideaal. De automarkt is zo uitgebreid dat er voor iedereen een geschikte auto, nieuw of tweedehands, te vinden is. En dankzij de autolening heeft u een veilige manier om de aankoop van uw auto te financieren.

Autolening

De autolening is een lening waar u vrij over het geld mag beschikken. U kan het geld van deze lening vanzelfsprekend gebruiken voor het financieren van uw auto, nieuw of tweedehands. Dankzij deze vorm van autofinanciering kan u bovendien het volledige bedrag van uw aankoop lenen, BTW inbegrepen! U dient dus geen voorschot te betalen. Om uw budget niet te belasten betaalt u bij een autolening een vast maandelijks bedrag terug. In overleg met de kredietverstrekker zoals Kredietpartner of BeoBank kan bepaald worden welk bedrag u wilt lenen, wat het beste maandelijkse bedrag is dat u dient terug te betalen en de looptijd van uw lening. Zo zorgt u, in overleg met de kredietverstrekker, ervoor dat u nog over genoeg middelen beschikt om onbezorgd op vakantie te gaan en dat u nog lang kan genieten van uw gloednieuwe auto!

 

Tips

Hieronder vindt u nog een aantal tips waar u op kunt letten bij het afsluiten van een autolening:

  1. Kies de juiste leenvorm

De meest voorkomende lening is een persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Gaat u een auto kopen? Dan is een autolening de beste optie.

 

  1. Let op de looptijd

Stem de looptijd van uw lening af op uw auto. Wanneer u een nieuwe auto koopt gaat deze vele malen langer mee dan een tweedehandsauto. Maar kies liever niet een te lange looptijd en houdt er rekening mee met hoe lang u in de auto verwacht te rijden. De meeste auto eigenaren kopen na 4 jaar een nieuwe auto.

 

  1. Kies de juiste kredietverstrekker

Zorg ervoor dat u niet onnodig veel betaald voor uw autolening. Vergelijk zo veel mogelijk leningen en aanbieders met elkaar. Vergelijk welke kredietaanbieder het beste bij u past.

 

  1. Houd rekening met de afschrijving

Een auto wordt vanaf het moment dat u erin rijdt elke maand minder waard. Het kan daarom ook lonen om in het begin extra af te lossen op de autolening. Maar alleen als u deze extra aflossing kunt missen natuurlijk. Dit zorgt er dan direct voor dat u de lening sneller aflost, zo bespaart u rentekosten.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis