Wij hebben bij Geld Lenen Zonder Bank gemerkt dat er veel onduidelijkheid heerst over de renovatielening. Om deze reden gaan wij de komende week met een vergrootglas naar de renovatielening kijken. Elke dag plaatsen wij een blog over een onderwerp dat betrekking heeft tot de renovatielening.

In deze eerste blog geven wij u informatie over de renovatielening, waar u deze voor kunt gebruiken en waar wij het de komende dagen over gaan hebben.

Wat is een renovatielening

Stel u wilt een nieuwe keuken plaatsen. De huidige keuken zit er al jaren in en begint gebreken te vertonen. U bezoekt samen met uw gezin een keukenspecialist en vindt daar uw droomkeuken. Er is echter één groot nadeel. U heeft niet genoeg geld op uw spaarrekening om de keuken te kunnen financieren. De rekeningen moeten nog betaald worden waardoor u niet genoeg geld overhoudt voor de aanschaf van een nieuwe keuken. U heeft nu de keuze om langer door te sparen en de keuken later aan te schaffen of om geld te lenen om een nieuwe keuken te kunnen kopen. In enkele gevallen is het uitstellen van de koop geen optie door bijvoorbeeld tijdelijke kortingen of zeer serieuze defecten aan uw huidige keuken. U moet dan geld lenen. Verschillende Belgische kredietverstrekkers lenen geld voor renovaties. Deze leningen heten een renovatielening.

Een renovatielening of verbouwingslening is een lening waarmee u renovaties, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken, aan uw woning kunt financieren.

Hoe werkt een verbouwingslening

Als u een renovatielening afsluit, dan leent u het bedrag dat u nodig heeft voor het uitvoeren van uw renovatie. U leent bijvoorbeeld €5.000 euro voor een nieuwe keuken bij een Belgische kredietverstrekker. Dit bedrag betaalt u over een afgesproken looptijd terug aan de kredietverstrekker. Als tegenprestatie betaalt u een rentepercentage van het geleende bedrag aan de kredietverstrekker. Ter verduidelijking hebben wij een renovatielening simulatie gemaakt voor een lening van €5.000 euro bij Cetelem:

Representatief voorbeeld renovatielening Cetelem:

U leent een bedrag van €5.000 euro bij Cetelem voor de aanschaf van een nieuwe keuken met een looptijd van 24 maanden. Over deze lening betaalt u een rentepercentage van 4,45%.  U betaalt, 24 maanden lang, maandelijks een bedrag van €217,96 euro aan aflossing en rente aan Cetelem. In totaal betaalt u €5.230.32 voor de lening waar u een nieuwe keuken voor heeft gekocht. Na de looptijd van 24 maanden bent u schuldenvrij. *

Waar kun je een renovatielening voor gebruiken

Zoals eerder vermeld kunt u een verbouwingslening gebruiken voor het plaatsen van een nieuwe keuken. Er zijn echter nog veel meer situaties denkbaar waar u een renovatielening voor kunt gebruiken. Zo kunt u de renovatielening gebruiken voor werken om uw woongenot te vergroten zoals het verbouwen van uw badkamer, het plaatsen van een dakkapel, het renoveren van een tuin of het leggen van vloerverwarming.

Naast renovaties die uw woongenot verbeteren kunt u ook kiezen voor verbouwingen die uw energiekosten kunnen verlagen. U kunt bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, uw muren isoleren of een energiezuinige C.V.-ketel plaatsen. Deze verbouwingen zijn niet alleen kostenverlagend maar dragen ook bij aan een schonere wereld.

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van enkele van deze werken? Lees dan de onderstaande blogs over verschillende werken die u kunt financieren door middel van een renovatielening:

1.      Blog over voor- en nadelen van vloerverwarming

2.      Blog over voor- en nadelen van een dakkapel

3.      Blog over voor- en nadelen investeren in een nieuwe keuken

De week van de verdieping van de renovatielening

Vond u deze blog interessant en wilt u meer informatie over renovatieleningen? Lees dan snel een van onze andere blogs van de week van de verdieping in de renovatielening:

Blog 1: In de eerste blog van de verdieping van de renovatielening vindt u informatie over de renovatielening en waar u een renovatielening voor kunt gebruiken.

Blog 2: In de tweede blog van de verdieping van de renovatielening leest u alle informatie over een goedkope renovatielening.

Blog 3: In de derde blog van de verdieping van de renovatielening geven wij u informatie over een renovatielening van Vlaamse overheid.

Blog 4: In de vierde blog van de verdieping van de renovatielening leest u hoe u geld kunt lenen zonder bank voor uw renovatie.

Blog 5: In de laatste blog van de verdieping van de renovatielening krijgt u 9 tips waarmee u uw verbouwing efficiënt kunt laten verlopen.

 

*De rentetarieven en andere voorwaarden van de renovatielening fluctueren. Deze kunnen dus verschillen met de huidige situatie.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis