Onlangs besloot het Hof van Cassatie dat renovatiekosten aftrekbaar zijn binnen een vennootschap, ook al behoren de renovatiekosten niet tot de kernactiviteiten van de vennootschap. Dat is natuurlijk mooi voor mensen die een huis in een vennootschap hebben ondergebracht, maar ook voor mensen die dit niet hebben kan het interessant zijn om een renovatielening af te sluiten. Een renovatielening is een lening die als doel heeft om een bestaand pand in een betere staat te brengen. Dit kan uitwendig zijn, bijvoorbeeld door de muren te laten reinigen, maar ook inwendig door bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer te laten plaatsen.

Een renovatielening of een hypothecaire lening?

Een renovatielening kan in meerdere vormen voorkomen. Een renovatielening kan een persoonlijke lening zijn, of een hypothecaire lening. Bij een persoonlijke lening wordt het geld dat nodig is voor de renovatie direct aan u geleend. Bij een hypothecaire lening wordt de het huis als onderpand gebruikt voor de lening. Overigens is een renovatiekrediet een bijzondere vorm van lenen. Het geld mag namelijk aan niets anders dan aan de renovatie van uw woning worden besteed. Op het moment dat u niet in staat bent om de lening terug te betalen, dan kan de bank beslag op het huis laten leggen en desgewenst verkopen. Zo weet de bank zeker dat deze zijn geld terugziet.   Voor welke lening u kiest hangt van uw persoonlijke situatie af. De ene persoon zal ervoor kiezen om de hypotheek op zijn huis wat te verhogen, terwijl de ander liever voor een min of meer persoonlijke lening zal gaan.   In het verleden was een renovatielening fiscaal aftrekbaar. Dit is echter niet meer het geval. De kosten hiervan liepen te hoog op. Er zijn gelukkig nog wel andere manieren om geld te besparen op een renovatiekrediet. Renovatieleningen vergelijken zorgt ervoor dat u snel een overzicht heeft van de rentes die verschillende kredietverstrekkers vragen. Een goedkope renovatielening is een lening met een lage rente. Hoe lager de rente is, hoe minder u extra hoeft te betalen. Door renovatieleningen goed te vergelijken kunt u al veel geld besparen. Wie een Vlaamse renovatielening heeft kan mogelijk nog wat extra geld besparen.   De Vlaamse overheid biedt namelijk een renovatiepremie. Als u aan de voorwaarden voor deze premie voldoet, bespaart u extra op de kosten van een renovatie. Om te kijken of u in aanmerking komt voor een dergelijke premie wordt onder meer gekeken naar uw inkomen en de leeftijd van uw huis.

Doe een renovatielening simulatie voordat u een lening afsluit

Dit gedeelte geldt niet alleen voor een renovatielening. Of het nu gaat om een minilening, een persoonlijke lening of een renovatielening, voor alle leningen geldt deze hoofdregel: geld lenen kost ook geld. Een lening overeenkomst verplicht u ertoe om niet alleen de hoofdsom, maar ook de rente terug te betalen. Door van tevoren op zoek te gaan naar de laagste rente voor een lening beperkt u alleen het bedrag wat u terug moet betalen.   Maak voordat u een lening afsluit altijd eerst een simulatie van deze lening. Tijdens een dergelijke simulatie kijkt u welk bedrag u per maand af moet lossen en voor welke periode u dat moet doen. Door goed in te schatten of u daadwerkelijk aan deze verplichtingen kunt voldoen, voorkomt u dat u in de problemen komt.   Dit geldt niet alleen voor grote kredieten zoals renovatieleningen. Soms hebben mensen dringend geld nodig. Makkelijk geld lenen kan dan een oplossing zijn. Een lening online aanvragen is dan zo gedaan en voor wie dringend geld nodig heeft, kan het benodigde bedrag al binnen enkele dagen op zijn rekening staan.   Ook bij kleine bedragen lenen geldt: kijk of u in de toekomst wel aan uw verplichtingen kunt voldoen. Maak vooraf een simulatie van de lening en kijk wat u per maand terug moet betalen. Snel krediet aanvragen is zo gedaan, maar als u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen helpt u dat alleen maar in de problemen

Renovatielening afsluiten

Op geldlenenzonderbank.net hebben wij een aantal renovatieleningen voor u in kaart gebracht. Op basis van de rentetarieven en de te lenen bedragen kunt u direct zien welke kredietverstrekker de gunstigste rentevoet heeft. Via onze website kunt u geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere kredietverstrekkers. Op die manier is het eenvoudig om de offertes rustig naast elkaar te leggen. Het is belangrijk om voor u een lening afsluit de totale kosten van de lening te beoordelen. Vanzelfsprekend is de lening welke het goedkoopste is in totale kosten de meest interessante.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis