Geld lenen, dat doet u niet over een nacht ijs. Tenminste, als u verstandig bent. Wij zien het maar al te vaak langskomen. Mensen die dringend geld nodig hebben en het eerste beste krediet afsluiten. Vooral wanneer het een minilening betreft en mensen bijvoorbeeld 1000 euro lenen omdat ze snel geld nodig hebben kijken mensen vaak niet verder dan hun neus lang is. Wij willen u daarom informeren en adviseren zodat u wel een verstandige keuze maakt.

Geld lenen? Oriënteer, overweeg en sluit af

Dringend geld nodig? De keuze is reuze, geld lenen kan overal, maar de voorwaarden lopen nogal uiteen. Door het grote aanbod ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. De eerste stap voor het afsluiten van een krediet is daarom altijd de oriëntatie. Overweeg daarna of u het geld echt nodig heeft en sluit vervolgens uw krediet af.

Oriëntatie kredietverstrekkers

Stel u wilt 1000 euro lenen dan is de kans enorm groot dat u diverse kredietvormen getoond krijgt met elk een andere rentevoet. Deze rentevoet varieert eveneens per kredietvorm onder de diverse aanbieders, het verschil kan fors oplopen.

Overweeg eerst welke kredietvorm het beste bij uw situatie past.

  • Is de persoonlijke lening interessant voor u? De persoonlijke lening is de duizendpoot onder de kredieten. De rente is niet de laagste maar u kunt wel tot grote hoogte lenen met een lange aflossingstermijn.
  • Is het doorlopend krediet voor u de beste keuze? Het doorlopend krediet kunt u vergelijken met de persoonlijke lening, alleen hier kunt u ook kiezen om de aflossing uit te stellen en alleen de rente te betalen. Tevens kunt u vrij aflossen en opnemen gedurende de doorlopende krediettermijn.
  • Kunt u beter gaan voor een minilening? Heeft u een snel geld nodig en betreft het een relatief klein bedrag? Dan is de minilening de beste keuze. Het is een lening die snel af te sluiten, waarbij niet teveel papierwerk komt kijken maar die u wel snel dient af te lossen.

Overweeg uw bedrag en of u het geld echt nodig heeft

Heeft u het geld echt dringend nodig? Kunt u met minder uit de voeten? Overweeg voordat u uw krediet afsluit. Geld lenen kost geld. Snel geld lenen klinkt aantrekkelijk maar het kost altijd wat. U moet altijd overwegen of u dit echt wilt of niet. Indien u er van overtuigd bent, dan kunt u overgaan tot de kredietaanvraag.

Lening afsluiten

Indien u er zeker van bent dat u geld wilt lenen, sluit dan uw lening af bij een betrouwbare kredietverstrekker met transparante en getoetste voorwaarden. Voorkom dat goedkoop duurkoop wordt. Alle op onze website getoonde kredietverstrekkers zijn betrouwbaar en legitiem.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis