Geld lenen? Lees hier 11 ervaringen over 6 kredietverstrekkers.

Geld lenen

Als u op korte of lange termijn geld nodig heeft, kunt u besluiten om geld te lenen. Geld lenen in de vorm van extra financieel krediet is een contract dat u afsluit met een bank of een andere aanbieder, zodat u op korte of lange termijn geld kan krijgen en dit geld binnen een bepaalde tijd terug kan betalen. Wilt u snel geld lenen dan is het mogelijk om een krediet aan te vragen bij externe kredietverstrekkers. We spreken in dat geval van “Geld lenen zonder bank”. Er zijn verschillende situaties waarin u wellicht direct geld nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld een auto kopen, dan kunt u een lening afsluiten om deze auto direct te kunnen betalen en de lening in termijnen af te betalen. Deze vorm van lening noemt men een “autolening”. Wilt u een huis kopen, dan sluit u een lening af in de vorm van een hypotheek om het huis op uw naam te kunnen zetten en de lening iedere maand in delen terug te betalen. Deze vorm van kredietverstrekking heet een “hypothecaire lening” of een “hypothecair krediet”. Op Geldlenenzonderbank.net hebben wij alle vormen van leningen beschreven om het eenvoudiger te maken om de juiste lening af te sluiten. Meer over de verschillende soorten leningen die u kunt afsluiten en de voordelen van de verschillende soorten leningen op de Belgische markt, leest u op deze pagina.  

Geld lenen met de persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een lening waarbij het geleende bedrag in één keer wordt uitbetaald door de kredietverstrekker, waarna de lening in termijnen weer wordt terugbetaald door het individu die de lening heeft afgesloten. Omdat het geld direct en in een keer wordt uitbetaald is het een snelle manier om extra financiële ruimte te creëren. Bent u op zoek naar manieren om snel geld te lenen en heeft u direct geld nodig voor persoonlijke uitgaven? Dan is een persoonlijke lening een interessante mogelijkheid. Bij het afsluiten van de persoonlijke lening wordt besproken hoeveel er geleend wordt en hoe lang u erover wil doen om de lening en de rente terug te betalen. Meestal wordt er een looptijd afgesproken van zes tot twaalf maanden om de lening terug te betalen, maar bij sommige kredietverstrekkers kunt u ook kiezen voor looptijden tot zestig maanden. Zeker als u een groot bedrag leent en maandelijks niet zo veel geld apart kan zetten om de lening terug te betalen, is het afspreken van een lange looptijd interessant. Het bedrag dat u kunt lenen met deze lening, is afhankelijk van uw inkomen, eventuele andere leningen en de kosten van de vaste lasten die u iedere maand moet betalen.   Een voordeel van de persoonlijke lening, is het feit dat u voor het afsluiten van de lening precies weet wat u maandelijks moet afbetalen aan de lening. Zo weet u niet alleen wat het maandelijks af te lossen bedrag is als u de lening afsluit, maar ook welk bedrag u moet betalen aan rente als u de lening gaat afsluiten. Daarnaast weet u precies waar u aan toe bent op het gebied van de looptijd van de lening, omdat ook dit gegeven voor het afsluiten van de lening wordt vastgelegd.   Een persoonlijke lening wordt vaak afgesloten in situaties wanneer er snel geld nodig is om de maandelijkse rekeningen te betalen. Het is een relatief eenvoudige manier om kleinere maar ook grotere bedragen te lenen. Bij sommige Belgische kredietverstrekkers is het reeds mogelijk om een lening af te sluiten van enkele honderden euro’s. Deze minikredieten worden vaak snel toegekend waardoor het een snelle manier van een krediet afsluiten is. Kortom: de lening verschaft veel duidelijkheid, want u weet precies waar u aan toe bent als u de lening afsluit.  

Geld lenen met de renovatie lening

Als u een wat oudere woning koopt, kan het voorkomen dat deze woning nog enkele renovatiewerkzaamheden behoeft om aan uw wensen en eisen te voldoen. Wilt u deze renovatiewerkzaamheden uit laten voeren zonder dat u uw spaargeld moet aantasten, dan kunt u een renovatie lening afsluiten. Dit is een lening die u afsluit om de kosten van uw renovatie te betalen, zoals de kosten voor een nieuw dak, de kosten voor een nieuwe gevel en de kosten voor overige werkzaamheden in de woning die te maken hebben met de renovatie van het pand.   Een voordeel van de renovatielening is het feit dat u bij deze lening geen spaargeld hoeft te gebruiken om de woning te renoveren. Daarnaast kunt u de renovatie van uw woning snel afhandelen, omdat u het bedrag van de lening al snel op uw rekening krijgt. En omdat u geen notariskosten hoeft te betalen bij het afsluiten van de lening, kunt u de kosten van uw lening zo laag mogelijk houden. Overigens is het ook mogelijk om een "energielening" af te sluiten. Middels deze lening kunt u uw huis bijvoorbeeld energiezuiniger maken.   Er zijn in België legio mogelijkheden om een goedkope renovatielening aan te vragen. Het aanvragen van een renovatielening kan vrijwel geheel via internet waardoor u alle rust heeft om zich te richten op de naderende renovatie. Goedkoop lenen is een voordeel van deze vorm van kredietverstrekking daar de rentetarieven relatief laag zijn. De lage rente zorgt er voor dat u de lening eenvoudig terug kunt betalen zodra de verbouwing is doorgevoerd.  

Geld lenen met de hypothecaire lening

Een hypothecaire lening is een geldlening die wordt gebruikt om een onroerende zaak te kopen, zoals een huis, een pand of grond. De lening wordt voornamelijk gebruikt om woningen of kantoorpanden aan te schaffen, maar in sommige gevallen kunnen ook geregistreerde vliegtuigen en boten met de lening worden gefinancierd. Sluit u een hypothecaire lening af, dan krijgt u van de bank het aankoopbedrag van de onroerende zaak en kunt u het huis, het kantoorpand, de grond, het vliegtuig of de boot op uw naam zetten. Vervolgens betaalt u de rekening iedere maand in een deel terug, zodat u de lening langzaam maar zeker kunt afbetalen.   Een voordeel van deze lening, is het feit dat u een kostbare onroerende zaak op uw naam kan zetten. U hoeft geen groot vermogen te hebben om een woning te kunnen kopen, want als u een lening afsluit is het kopen van een woning, kantoorpand of andere onroerende zaak voor iedereen toegankelijk.   Anders dan bijvoorbeeld een persoonlijke of een autolening duurt het aanvragen van een hypothecair krediet langer. Het gaat in de meeste gevallen om grote bedragen waarbij de looptijd van de lening vaak tientallen jaren doorloopt. Op dit moment is de rente voor een hypothecaire lening historisch laag. Mede door de nasleep van de economische crisis is het nu dus mogelijk om een goedkope lening af te sluiten. De rentevoet van de hypothecaire lening is namelijk verantwoordelijk voor het bedrag dat u over de jaren heen dient terug te betalen. Indien u geld gaat lenen voor een huis dan willen wij u adviseren om een hypothecaire lening simulatie uit te voeren. Op die manier weet u exact wat u terug dient te betalen. Het simuleren van een lening geeft ook een antwoord op de vraag "hoeveel kan ik lenen". Een dergelijke simulatie kunt u dus reeds uitvoeren voordat u op huizenjacht gaat.  

Geld lenen met de auto lening

Als u een auto aan wil schaffen en niet voldoende financiële middelen heeft om de nieuwe auto in één keer te betalen, kunt u een auto lening afsluiten. Een autolening is een lening die wordt gebruikt voor de aankoop van een auto en het bedrag van de lening is dan ook het aankoopbedrag van de auto. Betaalt u de lening af, dan dient u wel rekening te houden met extra kosten als aflossingskosten en rente.   Een voordeel van de lening, is het feit dat u met deze lening de mogelijkheid heeft om een nieuwe auto aan te schaffen en deze auto in delen terug te betalen. U hoeft dus geen groot vermogen te hebben om een nieuwe auto te kunnen rijden, maar u kunt simpelweg met een lening een auto aanschaffen. Gaat uw auto bijvoorbeeld kapot en heeft u snel een nieuw voertuig nodig, dan kunt u dit voertuig zonder enige problemen aanschaffen met deze lening.   Een autolening wordt vaak verstrekt door externe kredietverstrekkers als BeoBank, Cetelem of Cofidis. Het is dé lening die het mogelijk maakt om een auto aan te schaffen welke u niet direct vanuit eigen middelen kunt bekostigen. Snel geld lenen voor een auto is dus heel goed mogelijk. Direct geld lenen voor een nieuwe wagen is een geld lening op afbetaling. Afhankelijk van de geldende rentevoet kan een dergelijke lening relatief goedkoop zijn. Voordeel is dat u bij het aanvragen van de lening afspreekt wat de looptijd van het krediet is. Binnen die looptijd dient u de gehele autolening inclusief rente terug te betalen. Afhankelijk van de auto en de aanbieder van de lening worden uw maandelijkse kosten vastgesteld. Wij raden u dan ook altijd aan om verschillende leningen te vergelijken. Op die manier weet u altijd waar u aan toe bent en of u de autolening eenvoudig terug kunt betalen. Op dit moment is de rentevoet aan de lage kant. Hierdoor nemen de maandelijkse lasten van de lening significant af. Een laatste voordeel van deze vorm van krediet is dat u de lening kunt aanvragen voor zowel een nieuwe wagen als een occasion.  

Geld lenen met de minilening

Een minilening wordt ook wel een mini krediet genoemd. Deze lening is voornamelijk geschikt voor mensen die snel geld nodig hebben en slechts een klein bedrag kunnen lenen. Gaat uw wasmachine bijvoorbeeld kapot en heeft u geen geld om een nieuwe te betalen? Dan kunt u eenmalig een mini krediet afsluiten om de kosten van uw nieuwe wasmachine te kunnen dragen. Een mini krediet wordt vaak binnen een maand weer afbetaald, dus houd hier rekening mee bij het afsluiten van de lening.   Een belangrijk voordeel van de lening, is het feit dat u met deze lening vervelende financiële problemen kan voorkomen. Heeft u bijvoorbeeld net uw salaris uitgegeven en gaat uw auto plotseling kapot? Dan kunt u voorkomen dat u in de min komt te staan bij de bank door deze lening af te sluiten. Heeft u na het afsluiten van de lening weer salaris ontvangen, dan kunt u de lening direct terugbetalen. Een ander voordeel van geld lenen met de minilening is het feit dat u het geld van de lening snel ontvangt, namelijk al binnen enkele dagen.   Heeft u direct geld nodig of zelfs direct cash nodig? Dan is een minilening de oplossing. Daar het om relatief kleine bedragen met een korte looptijd gaat is de rentevoet vaak wat hoger dan bij bijvoorbeeld de persoonlijke of renovatielening. Afhankelijk van het bedrag van de lening als de rentevoet worden uw uiteindelijke maandelijkse lasten vastgesteld.    

Add Comment