Wie een lening afsluit, wil natuurlijk wel de goedkoopste persoonlijke lening afsluiten. Een goedkopere lening afsluiten, betekent namelijk dat u minder geld hoeft te betalen aan de rente van uw lening en dat u uiteindelijk minder kosten maakt om de lening terug te betalen. Wilt u de goedkoopste lening afsluiten, maar weet u niet hoe u dit kunt doen? Lees dan in dit uitgebreide artikel met stappenplan hoe u de goedkoopste lening vindt en begin direct met geld besparen.

Goedkoopste lening vinden: stappenplan

Stap 1: bepaal welk bedrag u kunt lenen, zodat u wat meer inzicht heeft in uw situatie. Heeft u 5000 euro nodig? Dan heeft u een andere persoonlijke lening nodig dan wanneer u 100.000 euro moet lenen of slechts 500 euro nodig heeft.

Stap 2: zoek aanbieders die de lening aanbieden die u nodig heeft. Er zijn diverse kredietverstrekkers die u van dienst kunnen zijn en deze kredietverstrekkers hanteren allemaal andere prijzen. Wilt u de goedkoopste lening vinden, dan is het belangrijk om te beginnen met het noteren van de aanbieders van uw lening.

Stap 3: noteer de voorwaarden van de diverse kredietverstrekkers. Voornamelijk het rentepercentage van de kredietverstrekkers is belangrijk, omdat dit percentage een belangrijke factor is in het bepalen van de kosten van de persoonlijke lening. Daarnaast is ook de looptijd van de lening belangrijk om te noteren, omdat deze looptijd wel haalbaar voor u moet zijn.

Stap 4: start met leningen vergelijken en streep de leningen met een onrealistische looptijd of een hoog rentepercentage weg.

Stap 5: kies de drie beste leningen die nog over zijn en vergelijk deze leningen nogmaals met elkaar door te kijken naar de specifieke voorwaarden van de leningen. Heeft u dit gedaan, dan kunt u de goedkoopste lening onderscheiden en deze lening direct afsluiten.

Het belang van vergelijken

Als u een lening afsluit en hierbij niet kijkt naar de kosten van de lening, kunt u later in vervelende situaties terecht komen. Zo kan het risico ontstaan dat u de kosten van de lening niet kan voldoen, waardoor u bijvoorbeeld in financiële problemen komt of de looptijd van de lening niet aan kan houden. Om te voorkomen dat dit gebeurt en om te voorkomen dat u te veel betaalt voor uw lening, is het belangrijk om leningen met elkaar te vergelijken en de beste lening met de laagste kosten te zoeken.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis