Een persoonlijke lening is een lening waarbij bijna alles vooraf vaststaat zoals de hoogte van de lening, de hoogte van de renten, de aflossingen en de looptijd van de lening. Bij een persoonlijke lening heeft u een vaste maandlast, dit bestaat uit rente en aflossing. Het voordeel hier van is dat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Vaak wordt er voor een persoonlijke lening gekozen om grote aankopen te doen, zoals bijvoorbeeld een auto. Belangrijk is het dus om goed te kijken naar de looptijd van de lening, zodat de levens duur van het gekochte product korter is dan de looptijd van de lening. Maar hoeveel kunt u precies lenen bij een persoonlijke lening? Hieronder worden de factoren die dat bepalen toegelicht. Nu al verder lezen en meer te weten komen over de voorwaarden van kredietverstrekkers? Lees hier welke eisen kredietverstrekkers stellen voordat zij u een lening verschaffen, dit heeft overigens wel behoorlijk wat overlap met datgene wat wij in dit artikel bespreken. Indien u echt overweegt een krediet af te sluiten, dan raden wij u aan zowel dit artikel als de in de vorige zin gelinkte bron te raadplegen.

Inkomen

Wanneer u zoveel mogelijk wilt lenen voor een persoonlijke lening zal de aanbieder waar u een lening aanvraagt kijken naar uw laatst genoten inkomen. Aan de hand van de loonstrook zal de aanbieder kijken naar de maximale hoogte van de lening, dit verschilt per aanbieder. Ook wordt er gekeken naar bijvoorbeeld de inkomen van uw partner, of u alimentatie betaald, uw huidige woonsituatie en of u kinderen hebt onder de 21 jaar. Dit wordt gedaan door de aanbieder van een persoonlijke lening om te checken of u het wel terug kan betalen. De hoeveelheid gegevens die een aanbieder nodig heeft verschilt.

Staat u op de ‘’zwarte lijst’’?

Wanneer u op een zwarte lijst staat kunt u bij veel aanbieders van een persoonlijke lening niet terecht. U komt op de zwarte lijst door in het verleden problemen te hebben gehad bij een lening. Dit wordt bijgehouden op BKR geregistreerde leningen. Veel banken willen u geen leningen geven of is het lastiger wanneer je op deze zwarte lijst staat. Toch zijn er veel aanbieders te vinden op het internet die er geen probleem mee hebben dat u op de zwarte lijst staat. U hoeft hierdoor dus niet te vrezen dat u geen lening kan krijgen. Meer hierover leest u in ons artikel “Kan ik een lening afsluiten zonder inkomen?”.

Verschillende aanbieders

Wanneer u een persoonlijke lening wilt afsluiten en u wilt kijken hoeveel u maximaal kunt lenen is het belangrijk dat u goed rondkijkt. Snel geld lenen zonder rond te kijken is niet aan te raden, snel geld lenen doet u bij voorkeur na een goede vergelijking. Voor een persoonlijke lening zijn er zeer veel aanbieders met elk hun eigen rentes, voorwaarden en hoogtes die zij bij uw inkomen hanteren. Je kunt bij een bank terecht maar er zijn ook veel alternatieven op het internet te vinden, die u bijvoorbeeld het geleende geld veel sneller over kunnen maken naar uw bankrekening dan dat een grote bank dit kan. Het is altijd belangrijk om de voor- en nadelen van een aanbieder goed naast elkaar te leggen voordat u een keuze voor een persoonlijke lening maakt.

Let op dat u nooit teveel leent

Wanneer u een lening afsluit is het altijd slim om goed te kijken of u niet onnodig veel leent. Geld lenen kost geld en het is slim om de lening zo laag mogelijk te houden om zo weinig mogelijk onnodige kosten te hebben. U zult bij een persoonlijke lening maandelijks een bedrag moeten aflossen en u zult goed moeten bekijken of de maandelijkse aflossing wel kunnen worden betaald. Om echt te weten waar u aan toe bent is het verstandig een lening simulatie te doen. U kunt dan zien hoeveel u moet aflossen en wat de kosten van het krediet zijn.

Voor het vergelijken van de verschillende aanbieders kunt u terecht op onze persoonlijke lening pagina.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis