Mensen sparen steeds minder geld, hierdoor kan een aankoop zoals een nieuwe auto vaak niet gedaan worden, omdat hier niet de benodigde financiële middelen aanwezig zijn. Daarom zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die geld lenen voor een auto. Hiervoor is geld lenen bij de bank vaak een dure optie vanwege de hoge rentes, een goed alternatief hiervoor is een autolening of huurkoop.

 

Wat is een autolening?

Een autolening afsluiten kan soms voordeliger zijn dan rond blijven rijden in een auto die veel onderhoudskosten heeft. Door een autolening af te sluiten is het mogelijk om nu al een nieuwe auto te kopen en deze pas later te betalen. Een lening voor een auto is handig als u nu een andere wagen nodig heeft, maar deze nog niet kunt betalen. Een goedkope autolening afsluiten kan in dat soort situaties verstandig zijn. U betaalt weliswaar een bedrag aan rente extra, maar dit kan veel voordeliger zijn dan een auto maar te blijven onderhouden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een autolening afsluit omdat u uw wagen nu al wilt hebben en niet over een paar jaar. Kortom, er zijn genoeg valide argumenten te vinden om een autolening af te sluiten.

 

Huurkoop

Bij huurkoop huurt u de auto tot dat aan al de verplichtingen voldaan is, na betaling van de laatste termijn gaat de eigendom over naar u. In veel gevallen moet een aanbetaling en een slotbetaling gedaan worden. Na betaling van de slottermijn gaat de eigendom over op de koper. Voor huurkoop is een schriftelijke overeenkomst nodig, een mondelinge huurkoopovereenkomst is niet rechtsgeldig. Zijn de afspraken wel mondeling gemaakt, dan gaat het niet om huurkoop, maar om koop op afbetaling. In de overeenkomst moet de volledige verkoopprijs, het aflossingsschema en het voorbehoud met betrekking tot de eigendomsoverdracht vermeld worden. Huurkoop is vaak duurder dan een gewone financiering, dit omdat de auto het enige onderpand is. Het afsluiten van een autolening bij een kredietaanbieder is echter een goedkoper alternatief dan het afsluiten van een huurkoop.

 

autolening

 

Auto op afbetaling

Een auto op afbetaling is eigenlijk hetzelfde als een lening. Als u een lening afsluit dan doet u dit bij een kredietverstrekker, u kunt deze lening afsluiten bij een autozaak, maar ook bij een kredietverstrekker. U kunt hierbij geld lenen en de auto in termijnen afbetalen. Na het afbetalen van de auto is dit dan ook uw eigendom. Een overeenkomst voor koop op afbetaling kan zowel schriftelijk als mondeling afgesloten worden. U kunt zelf vergelijken welke kredietverstrekker het beste past bij u. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers hier!

 

Beste Belgische kredietverstrekkers

Er zijn een aantal verschillende kredietverstrekkers in België. Niet elke kredietverstrekker is hetzelfde, door te vergelijken kunt u vinden welke kredietverstrekker het beste bij u past. Ook kunt u hier lezen welke Belgische kredietverstrekkers het beste zijn.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis