Geld lenen? Lees hier 12 ervaringen over 6 kredietverstrekkers.

Hypothecaire lening

Verstrekker Rente Min. lening Max. lening Score Gratis offerte
 
Credit Vite4.05%€ 15.000€ 300.0006.8Offerte aanvragen

Representatief voorbeeld: Hypothecaire lening op afbetaling voor de aanschaf van een woning van €75.000 euro. De looptijd is 240 maanden, aan een JKP van 4,05% vaste rente. U betaalt maandelijks €453,56 euro. Totaal terug te betalen bedrag is €108.854,40 euro 

 
Krediet Partner4.05%€ 15.000€ 300.0005.7Offerte aanvragen

Representatief voorbeeld: Hypothecaire lening op afbetaling voor de aanschaf van een woning  van €75.000 euro. De looptijd is 240 maanden, aan een JKP van 4,05% vaste rente. U betaalt maandelijks €453,56 euro. Totaal terug te betalen bedrag is €108.854,40 euro

 
Auxifina7.49%€ 2.501€ 75.0005.8Offerte aanvragen

Score

Maximale rente

Min. lening

Max. lening

Kredietverstrekkers

Wie een huis wil kopen, heeft vaak niet voldoende financiële middelen om de koop van de woning direct af te ronden. Zo zijn er slechts weinig mensen die tienduizenden of honderdduizenden euro’s op hun rekening hebben staan om een woning te kopen, terwijl er wel veel mensen zijn die een huis hebben gekocht. Hoe dit kan? Dit heeft te maken met de hypothecaire lening. Meer over deze lening voor de koop van een huis, leest u op deze pagina.

De hypothecaire lening: een korte introductie

Een hypothecaire lening wordt ook wel een hypotheek genoemd. Dit is een geldlening die wordt gebruikt om een woning, een kantoorpand, een ander pand of grond aan te kunnen schaffen zonder dat er aanspraak gedaan moet worden op het eigen spaargeld. Kortom: de lening geeft u de mogelijkheid om een onroerende zaak aan te schaffen, zonder dat u daadwerkelijk de kosten van deze onroerende zaak van uw eigen spaarrekening moet kunnen betalen. In de meeste gevallen wordt de hypotheek gebruikt om een woning of kantoorpand aan te kunnen schaffen, maar in sommige gevallen kan de lening ook de uitkomst bieden voor mensen die een boot of vliegtuig aan willen schaffen. Is deze boot of dit vliegtuig geregistreerd, dan kan de hypothecaire lening ook gebruikt worden voor de aanschaf van deze onroerende zaken. U sluit een hypothecaire lening doorgaans af bij een bank. Deze hypotheekaanbieder verstrekt bij het afsluiten van de lening het recht van de hypotheek, waardoor de geldgever de onroerende zaak die hij of zij op het oog heeft kan aanschaffen. Vervolgens wordt de lening iedere maand voor een deel terugbetaald, tot er niets meer van de lening en de rente van de lening overblijft. U moet dus niet alleen de lening zelf terugbetalen, maar ook de rente van de lening helemaal voldoen om schuldenvrij te worden. Het afsluiten van een lening zonder rente is niet mogelijk.

Een hypotheeklening afsluiten zonder bank

Als u geen krediet bij de bank wilt aanbragen, kunt u ook kiezen voor geld lenen zonder bank. Over het algemeen is geld lenen zonder bank niet erg ingewikkeld, maar bij het afsluiten van een hypotheek voor een kostbare onroerende zaak als een woning is het al lastiger om geld te lenen zonder bemoeienis van een bank. Zo kunt u wel een standaard lening afsluiten bij een andere kredietverstrekker, maar moet u ervan uit gaan dat u hoge rentes moet betalen bij deze kredietaanbieder en dat de voorwaarden van de lening minder aantrekkelijk zijn dan de lening die u bij een bank afsluit. Daar komt nog bij dat de bedragen van deze leningen vaak minder hoog zijn, waardoor de aanschaf van een woning al lastiger wordt. Geld lenen zonder bank om een kostbare onroerende zaak aan te schaffen is dus mogelijk, maar niet eenvoudig. De meeste mensen die een kostbare onroerende zaak aan willen schaffen, zoals een woning, kiezen dan ook voor het afsluiten van een hypothecaire lening door middel van lening aanvragen.

Woonlening berekenen

Als u een lening wil afsluiten, heeft u altijd te maken met een maximaal te lenen bedrag. Het maximaal te lenen bedrag is het bedrag dat u maximaal kunt krijgen van een kredietverstrekker, zonder dat u te maken krijgt met onverantwoord geld lenen en de mogelijke financiële problemen die hierbij kunnen kijken. Kortom: het maximaal te lenen bedrag is het bedrag dat u maximaal kunt lenen door middel van verantwoord lenen zonder financiële problemen. Het maximaal te lenen bedrag dat u kunt krijgen van een bank of andere financiële instelling, is afhankelijk van drie factoren:

Het inkomen

Het totale inkomen van u en eventueel van uw partner. Heeft u een groter inkomen, dan kunt u logischerwijs een groter krediet aanvragen dan wanneer u minder verdient. Kredietverstrekkers willen niet te veel risico lopen bij het afsluiten van een lening, dus mensen met meer inkomen krijgen logischerwijs een hogere lening dan mensen met een lager inkomen.

Uw uitgavepatroon

De uitgaven van u en eventueel uw partner: onder uitgaven worden niet de uitgaven gerekend die u maandelijks kwijt bent aan kleding, leuke activiteiten organiseren en bijvoorbeeld avondjes uit, maar wel de kosten die u maandelijks moet betalen aan uw huur en bijvoorbeeld uw leveranciers voor gas, water en licht.

Openstaande schulden

De eventuele leningen of schulden die u al heeft. Heeft u al leningen openstaan of heeft u zelfs schulden, dan krijgt u vaak geen lening of een kleinere lening. Heeft u geen andere schulden en ook geen lening, dan krijgt u vaak een hoger bedrag.

Daarnaast wordt er bij het berekenen van de lening ook gekeken naar uw gezinssamenstelling en uw woonsituatie, zodat de kredietverstrekker een duidelijk beeld krijgt van uw persoonlijke situatie. Als u wilt weten wat u precies kunt krijgen als u een lening voor uw onroerende zaak afsluit, kunt u uw maximaal te lenen bedrag op twee manieren achterhalen. Ten eerste kunt u een bezoek brengen aan de kredietverstrekker waar u een lening wil afsluiten, zodat deze hypotheekaanbieder een berekening kan maken voor het maximaal te verstrekken leenbedrag. Wilt u nog niet naar een kredietverstrekker gaan, omdat u eerst meer informatie wil over het geld dat u mogelijk kan lenen? Dan kunt u ook zelf een indicatie van de woonlening of hypotheeklening krijgen door te kiezen voor hypothecaire lening berekenen. In dit geval gebruikt u een online hypothecaire lening simulatie om de lening voor te berekenen en te achterhalen welk bedrag u maximaal kunt lenen.

Hoe vind ik de goedkoopste hypothecaire lening?

Wilt u zo veel mogelijk geld besparen bij het afsluiten van een hypothecaire lening? Dan wordt aangeraden om niet direct de eerste lening af te sluiten die u tegenkomt, maar eerst tijd te investeren in leningen vergelijken. Leningen vergelijken doet u bijvoorbeeld door te kijken naar de voorwaarden van diverse kredietverstrekkers, maar ook door de rentepercentages van verschillende kredietverstrekkers op een rijtje te zetten. Heeft u een goedkope lening gevonden met interessante voorwaarden, dan kunt u deze lening direct afsluiten door middel van lening aanvragen. Hoe de lening precies aangevraagd dient te worden, is afhankelijk per kredietverstrekker.

Online offerte aanvragen

Bent u op zoek naar meer informatie over een woonlening van een hypotheekaanbieder? Vraag dan gratis online een offerte aan op deze website. Om een offerte online aan te vragen hoeft u enkel uw persoonlijke gegevens in te vullen waarna u een volledig vrijblijvende offerte ontvangt. Gaat u akkoord met de offerte? Dan hoeft u deze enkel te ondertekenen om het leenbedrag snel op uw rekening te ontvangen.

Add Comment