Geld lenen kost altijd geld, dat is iets waar veel mensen zich op verkijken. U gaat namelijk geld lenen, de bank verstrekt u geld en daar vraagt zij een bepaald rentepercentage voor. Om te weten hoeveel u mag lenen, moet u uw jaarinkomen doorgeven. Bereken de maandlasten wanneer u geld gaat lenen, dan weet u of het financieel haalbaar is. Om te beginnen moet u uw eigen inkomen opgeven wanneer u geld wilt lenen. Aan de hand daarvan wordt er bekeken hoeveel u kunt lenen, maar als u een partner heeft moet u ook zijn of haar inkomen opgeven en kan er wellicht meer geld geleend worden. Ook zijn andere maandelijkse lasten van belang om te achterhalen welke maandlast u aan kunt.   Mocht u elders al leningen hebben afgesloten dan is de kans groot dat u nu minder geld kunt lenen. Indien u een lening af wilt sluiten dan wilt u de kosten van de lening zo laag mogelijk houden. Het is dan verstandig dat u alleen gaat lenen wat u echt nodig heeft en dan het liefst tegen een zo laag mogelijke rente. U kunt ook op zoek gaan naar geldverstrekkers waarbij u extra af kunt lossen zonder dat er over dat bedrag boeterente moet worden betaald. Hierdoor bent u sneller van de schulden af. Er zijn geldverstrekkers die u een vast maandbedrag laten betalen en waarbij u niet eerder af kunt lossen. Houd daar rekening mee wanneer u geld gaat lenen. Door verschillende Belgische kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken kunt u bekijken waar u het goedkoopste een lening af kunt sluiten. Meer over het vergelijken van kredietverstrekkers en het aanvragen en afsluiten van een lening leest u hier.

Geld lenen zonder bank

Wanneer u niet al teveel rente wilt betalen voor een lening, maar u moet toch echt geld lenen, dan kunt u de kosten drukken door bijvoorbeeld geld te lenen zonder bank. Met name als u direct geld nodig heeft of een kleine lening zoekt kan geld lenen zonder bank uitkomst bieden. Maar het ligt er ook een beetje aan hoeveel geld u gaat lenen. Het rentetarief kan momenteel erg laag zijn en zo kunt u de kosten ook drukken. U kunt het beste de rente op de voet volgen en dan bekijken wat een gunstig moment is voor u om geld te lenen. Als u de rentevoet van diverse geldverstrekkers duidelijk heeft, dan kunt u de rente en eventuele andere kosten voor een geldlening van diverse geldverstrekkers met elkaar vergelijken. Meer over het vergelijken van leningen leest u in de volgende alinea.

Rente vergelijken

Als de voorkeur uit gaat naar de persoonlijke lening, kunt u daar snel gebruik van maken. Bij deze vorm van lenen krijgt u het bedrag namelijk eenmalig in een keer op uw rekening gestort. Het bedrag dat u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie. Een persoonlijke lening kan aan allerlei verschillende uitgaven worden besteed. U kunt zelf bepalen wat u met het geld doet. Kiest u voor de kredietverstrekkers op deze site dan wordt de aanvraag veelal direct afgehandeld. Bij sommige aanbieders heeft u het gewenste bedrag dezelfde dag nog op uw rekening.   Mocht u al elders een lening af hebben gesloten, dan is de kans groot dat u minder geld kunt lenen. Om er achter te komen wat u maximaal kunt lenen, kunt u dit laten berekenen. Een andere naam voor de maximale lening berekening is de lening simulatie. Daarmee kunt u snel zien wat u kunt lenen en dat hangt mede af van uw inkomen, de maandelijkse lasten en wanneer van toepassing ook de inkomsten van uw partner. Als u samen een geldbedrag wilt lenen, dan kunt u in een keer meer geld lenen omdat u allebei een baan heeft. De kosten van een lening kunnen gedrukt worden door offertes aan te vragen en ervoor te zorgen dat de kosten zo laag mogelijk blijven, lage rente en boetevrij aflossen wanneer u wilt. Als u namelijk extra geld over heeft aan het einde van de maand is het fijn dat u dat meteen af kunt lossen. Alleen bieden niet alle geldverstrekkers deze optie aan. Let hier daarom op wanneer u de leningen met elkaar gaat vergelijken en ga op zoek naar de aflossingstabel van de lening, zodat u de aflossing kunt berekenen.   Een speciale vorm van een persoonlijke lening is de autolening. Met een autolening kunt u geld lenen voor de aanschaf van een nieuwe wagen. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat u een nieuwe auto aan dient te schaffen. U kunt een autokrediet ook gebruiken voor de aanschaf voor een tweedehands wagen. Hello Bank, onderdeel van BNP Paribas is gespecialiseerd in het verstrekken van autokredieten. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie.

Leningen vergelijken

Als u leningen met elkaar wilt vergelijken, dan kunt u geheel vrijblijvend offertes aanvragen en deze dan met elkaar vergelijken. Er zijn veel kredietverstrekkers waar dat u een beroep op kunt doen. Misschien heeft u een autokrediet nodig. Bekijkt u dan ook altijd alle informatie over de achtergestelde lening of een herziening lening. Hoe meer u weet, hoe beter u voor bent bereid om een nieuwe lening af te sluiten. Het vergelijken van de leningen aan de hand van de rente, het bedrag en de voorwaarden gaat u veel geld besparen en daar kunt u maar beter de tijd voor nemen. Geld lenen kost hoe dan ook geld, maar u kunt de kosten drukken door alles rustig met elkaar te vergelijken. Kies de geldverstrekker die u aanspreekt en waarbij u het goedkoopste uit bent en die de meest gunstige voorwaarden hanteert.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis