Geld lenen om te voorkomen dat u rood komt te staan. Rood staan bij uw bank is een dure aangelegenheid. De rentes op roodstand zijn hoog. Het kan daarom interessant zijn om uw roodstand af te lossen met een goedkope lening in de vorm van bijvoorbeeld minikrediet. Hierdoor kunt u al snel enkele procenten aan rente besparen.

Rood staan kost geld

Rood staan is wellicht een van de meest laagdrempelige kredietvormen van deze tijd. U kunt geld lenen zonder dat u daarvoor enig papierwerk hoeft in te vullen. Toch zit in dit gemak ook een valkuil. Er zijn banken waar de rente op roodstand tot wel 15% rijkt. Hoe laagdrempelig het aangaan van een lening doormiddel van roodstand ook lijkt, het is een bijzonder dure en ongunstige aangelegenheid. Een van de grootste valkuilen bij roodstand is dat u lang in het rood blijft staan, of erger nog, altijd het maximum bedrag rood staat. De oplossing? Uw roodstand beëindigen en aflossen met een minikrediet tegen een lage rente.

Roodstand aflossen met minilening

Indien uw roodstandrente flink hoger is dan de rente bij een minilening, dan is het interessant om uw roodstand af te lossen met een kleine lening. U gaat dan direct minder rente betalen en beschikt tevens over een goed georganiseerde aflostermijn.

Roodstand voorkomen is beter dan genezen

Nadat u uw roodstand heeft afgelost is het verstandig om de mogelijkheid tot roodstaan uit te schakelen. Dit kunt u meestal online of bij uw bankier zelf regelen. U lost uw minilening af en gaat vanaf dat moment trachten niet weder in het rood te geraken. Indien dit toch nodig is, kies dan voor de voordeligste constructie en vraag elders een klein krediet aan.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis