De laatste jaren zijn er steeds meer kredietverstrekkers actief geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat makkelijk geld lenen voor bijna iedereen mogelijk is geworden. Let wel: bijna voor iedereen. Zo is het niet mogelijk om geld te lenen zonder BKR of indien u geen inkomen heeft. Het kan iedereen overkomen dat hij in een situatie terecht komt waarin dringend geld lenen nodig is om aan zijn of haar verplichtingen te voldoen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Zolang u in staat bent om wel aan de verplichtingen van de lening te voldoen is geld lenen om aan uw huidige verplichtingen te voldoen een prima optie. Geld lenen kost namelijk geld en juist daarom dient uw kredietwaardigheid op orde te zijn.   Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u makkelijk geld wilt lenen omdat u nu iets wilt doen, maar het geld er nog niet voor heeft. Bijvoorbeeld als uw salaris nog niet binnen is en u op vakantie gaat. Het is dan goed om te weten dat makkelijk geld lenen waarschijnlijk mogelijk is. Uw krediet dient er dan voor om bijvoorbeeld een mooie reis te maken, een verbouwing te doen of bijvoorbeeld om een boot te kopen. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat de vraag naar dit soort leningen weer aan begint te trekken en weer rond het niveau van voor de kredietcrisis is.

Makkelijk geld lenen om aan uw huidige verplichtingen te voldoen

Wie een overeenkomst aangaat moet de gevolgen daarvan zelf dragen. Juristen noemen dit beginsel “pacta sunt servanda”, vrij vertaald: afspraak bindt partijen. Als u in het verleden een overeenkomst bent aangegaan, dan zult u uw verplichtingen na moeten komen. Wie zijn verplichtingen niet na kan komen wordt geconfronteerd met alleen maar hogere kosten. Denkt u bijvoorbeeld aan aanmanings- en incassokosten.   Direct geld lenen kan deze kosten helpen te voorkomen. Er zijn diverse partijen die makkelijk geld lenen zonder veel vragen te stellen. Door een dergelijke lening af te sluiten bent u in staat om aan uw huidige verplichtingen te voldoen.   Vaak worden deze kredieten verschaft buiten de bank om. Andere partijen dan de bank kunnen namelijk ook geld uitlenen. Geld lenen zonder van de bank gebruik te maken kan een optie zijn als de bank u geen geld meer wil lenen, maar u toch direct geld nodig heeft.   Kleine bedragen lenen om aan uw huidige verplichtingen te voldoen kan een mogelijkheid zijn om uit de problemen te blijven. Door even een minilening af te sluiten kunt u aan uw verplichtingen voldoen en zo voorkomt u hogere kosten. Dit is bijvoorbeeld een optie als u normaal gesproken prima in staat bent om uw betalingsverplichtingen na te komen. Het kan alleen even hebben tegen gezeten, uw salaris wordt te laat gestort en u heeft gewoon snel geld nodig. In dat geval is er met kleine bedragen lenen niets mis. Aan alle bedragen, dus ook aan kleine bedragen lenen zit echter een keerzijde: geld lenen kost ook geld! Vroeg of laat moet u in staat zijn om uw lening terug te betalen. Kiest u voor een minilening dan is de looptijd vaak heel kort

Geld lenen kost ook geld

In de alinea hierboven zijn we ingegaan op de manieren om tekorten in uw uitgaven te dichten middels een lening. Indien het om persoonlijke uitgaven gaat dan sluit u meestal een persoonlijke lening af. Indien u geld gaat lenen dient u zich ervan bewust te zijn dat ook geld lenen kosten met zich meebrengt. U gaat een overeenkomst aan met een kredietverstrekker en u dient zich aan die overeenkomst te houden. Afspraken over de rentevoet, de maandelijkse terugbetaling maar ook de looptijd van de lening worden allen op papier vastgelegd. Op het moment dat u niet in staat bent om een lening terug te betalen is dat geen prettige zaak. Het is dan ook aan te raden om alleen geld te lenen indien u zeker weet dat u de lasten kunt dragen.

De beste persoonlijke lening vinden

Het kan ook zijn dat u helemaal geen problemen heeft met uw betalingsverplichtingen, maar gewoon nu al wilt genieten en later wilt betalen. Als u €5000 wilt lenen of meer, dan is het vaak een goede optie om een persoonlijke lening af te sluiten. Bij een persoonlijk krediet kunt u vooraf zelf de looptijd van het krediet bepalen en de hoogte van het krediet, uiteraard zal de kredietverstrekker hier wel akkoord mee moeten gaan   Voor beide leningen geldt dat het online vergelijken van minileningen en persoonlijke kredieten u de laagste tarieven voor een lening op kan leveren. De lening online aanvragen is vaak ook mogelijk. In sommige gevallen ziet u direct of de kredietverstrekker akkoord gaat met het verschaffen van een lening. Of u nu een klein bedrag wilt lenen, of een persoonlijke lening af wilt sluiten, voor beiden geldt dat online lenen u kan helpen om snel akkoord voor het krediet te krijgen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis