Er is met veel enthousiasme en optimisme gereageerd op de overwinningstoespraak van de nieuwgekozen Amerikaanse president Donald Trump. In de toespraak focuste Trump zich op het investeren in infrastructuur, scholen, ziekenhuizen en het verzoenen van de Amerikaanse bevolking. Trump gaf in zijn speech aan dat hij miljoenen mensen aan het werk wilt zetten.

Het gevolg: De hoofdindex op Wall Street bereikte een hoogtepunt.

De belofte van Trump om te investeren leidde tot enthousiasme en optimisme bij beleggers. De Dow-jonesindex eindigde met meer dan 1 procentpunt in de plus op 18.807,88 punten en sloot af in de hoogste stand uit de geschiedenis.  De handelsbarrière die Trump heeft aangekondigd voor voornamelijk China zorgde daarentegen wel voor verliezen bij bedrijven die actief zijn in de farmaceutische-  en technologie industrieën. Ook sterk exportgerichte consumentenbedrijven verloren op de beurs.

Rentes voor geld lenen gaan stijgen

De rentes in Amerika en Europa zijn sinds de verkiezingswinst van Trump fors gestegen. Sinds april werd er niet zo een hoog niveau gehaald als de afgelopen dagen. Ook in de omliggende landen is er een groei zichtbaar.

De rentestijgingen gaan in tegen eerdere voorspellingen. Er werd een daling van de rente verwacht maar door de focus op verzoening en grote investeringen tijdens de overwinningstoespraak gebeurde het omgekeerde. Verwacht wordt dat naast de hogere groei er ook inflatie zal plaats vinden. De gevolgen daar van zijn dat de rentevoeten in Amerika en Europa stijgen.

Door de hogere rentes wordt lenen duurder.  De stijgende rente zal invloed hebben op de hypothecaire rente. Deze zal naar verluid gaan stijgen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis