Verantwoordelijk een lening afsluiten brengt meer met zich mee dan alleen het vergelijken van de rentes per bank. Naast rentes zijn er meerdere variabelen die invloed hebben op de maandlasten van de lening.  Fiscaal voordeel, het gebruik van verzekeringen zijn ook van invloed op de hoogte van de maandlasten. De meeste vergelijkers tonen alleen het verschil tussen de hoogte van de rentes.  Echter, rente is niet het enige waarop gelet moet worden. In de onderstaande tekst geven wij tips voor het lenen van geld.

Dringend geld nodig? Hier moet u op letten bij het afsluiten van een lening.

Kredietverstrekkers hebben altijd een winstoogmerk. Aanbieders van leningen zijn er niet om jou te helpen maar om winst te maken. Kredietverstrekkers profiteren van mensen die snel geld nodig hebben. Denk daarom altijd goed na voordat je ergens je handtekening onder zet. Teken niet direct maar vraag of u de offerte mee naar huis mag nemen voor een bedenktijd. Als de aanbieder van de lening hier niet mee akkoord gaat dan kunt u ervan uit gaan dat er een spreekwoordelijk addertje onder het gras zit.

Kijk ook naar de vorm van de rente. Er zijn aanbieders die aantrekkelijke rentes aanbieden. Echter worden deze rentes hoger naarmate de looptijd toeneemt. Deze leningen lijken voordelig maar pakken uiteindelijk duurder uit.

Is het afsluiten van een spaarpolis verplicht? Let dan op de duur van de looptijd. Is deze hoger dan 20 jaar, dan klopt er iets niet.  Beleggingsverzekeringen leveren aanbieders meer op. Zorg ervoor dat de Spaarpolis geen beleggingsverzekering is.

Stelt de aanbieder de eis dat u een huisbezitter bent, dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Aanbieders bieden dan een tweede hypotheek aan met een aanzienlijk langere looptijd ten opzichte van het doel waarvoor de lening wordt gebruikt.

Tot slot

Bedenk altijd, geld lenen kost geld. Elke aanbieder handelt met een winstoogmerk. Zorg dat u geen slachtoffer wordt van malafide praktijken. De vuistregel hierbij is “lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is dit ook meestal zo”. Wilt u advies bij het afsluiten van een lening? Geld lenen zonder bank vergelijkt aanbieders van leningen waardoor u risico’s aanzienlijk kunt verkleinen zodat u zonder zorgen een lening kunt afsluiten.

Is u onlangs iets opgevallen wat echt niet door de beugel kan? Deel het met ons en wij tonen het aan onze website bezoekers om nog meer slachtoffers te voorkomen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis