Een Belg voert gemiddeld eens in de 5 jaar een renovatie aan zijn of haar woning uit. Goedkope werken zoals het schilderen van de muren gebeuren vaker en worden vaak met geld van de spaarrekening betaald. Echter, grote werken zoals het aanleggen van een stijger, plaatsen van een nieuwe keuken of het verbouwen van de badkamer kosten veel geld. Niet iedereen heeft dit geld beschikbaar of wilt geen geld van zijn of haar spaarrekening halen. Belgische kredietverstrekkers spelen hierop in door speciale renovatieleningen aan te bieden. In deze blog gaan wij meer vertellen over de aanschaf van een nieuwe keuken.

Een nieuwe keuken

De meeste Belgen kiezen voor het plaatsen van een nieuwe keuken om hun woongenot te verbeteren. De laatste jaren zijn er veel innovaties geweest op het keukengebied die koken gemakkelijker, sneller en gezonder maken. Zo zijn vaatwassers beter en zuiniger geworden en zijn er nieuwe apparaten op de markt gekomen waarmee u op een gezondere wijze uw voedsel kunt bereiden. Door het plaatsen van een nieuwe keuken kunt u niet alleen de nieuwste apparatuur installeren, u kunt ook waarde toevoegen aan uw woning.

Als uw een nieuwe keuken plaatst wordt uw woning meer waard. Houdt er rekening mee dat een keuken gebonden is aan persoonlijke smaak. Een moderne, stijlvolle keuken zal de waarde van uw woning tot ongeveer de helft van de aanschafwaarde van de keuken verhogen. Een klassieke felrode keuken zal de waarde van uw woning niet verhogen of misschien wel iets verlagen omdat dit nu eenmaal niet de smaak is van de meeste mensen. Potentiële kopers trekken de aanschafprijs van een nieuwe keuken nu van de waarde van uw woning af.

Renoveren van de oude keuken

Wilt u niet uw hele keuken er uit slopen en vervangen of heeft u niet genoeg geld beschikbaar? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw keuken te renoveren. Zo kunt u enkel uw oven vervangen of de keukenkastjes opnieuw verven. Een neutraal geverfde keuken zal verkoop bevorderend zijn en hoeft niet duur te zijn.

Een verbouwingslening voor een nieuwe keuken

De kosten van een nieuwe keuken zijn afhankelijk van uw behoeften en wensen. Zo betaalt u een stuk minder voor een gaskookplaat dan als u een inductie kookplaat installeert in uw keuken. Verder zijn lades hoger in prijs dan kastjes met deuren. Of u nu een goedkopere keuken koopt of een dure keuken laat plaatsen. Een nieuwe keuken blijft een flinke investering.

Om uw droom keuken te kunnen financieren kunt u voor een speciale renovatielening kiezen. Belgische kredietverstrekkers bieden speciale renovatielening aan waarmee u een nieuwe keuken kunt bekostigen. Na het afsluiten van een renovatielening krijgt u het bedrag dat u nodig heeft voor uw keuken direct op uw rekening. U betaalt de lening een maandelijkse termijn terug tot de looptijd van de verbouwingslening aan zijn eind komt.

Door verschillende verbouwingsleningen met elkaar te vergelijken kunt u de goedkoopste renovatielening vinden. Op Geld Lenen Zonder Bank vergelijken wij Belgische kredietverstrekkers die renovatieleningen aanbieden. Door rentetarieven van een renovatielening, looptijd van de verbouwingslening, maximaal te lenen bedrag en maandelijkse aflossing met elkaar te vergelijken kunt u een lening afsluiten die past bij uw behoeften en wensen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis