Een renovatielening afsluiten bij Beobank
Geld lenen bij Beobank
Beobank is een Belgische bank waar u voor allerlei soorten diensten terecht kunt. Beobank kan u in allerlei verschillende situaties helpen bij uw financiën en hiervoor heeft Beobank diverse manieren om service aan klanten te verlenen. Beobank is een bank waar u uiteraard betaal- en spaarrekeningen kunt openen, kunt sparen en kunt genieten van een gunstige rente, maar Beobank doet meer dan dat. Zo kunnen Belgische klanten bijvoorbeeld diverse soorten verzekeringen afsluiten bij Beobank. Naast de mobiele applicatie die Beobank haar klanten biedt, waardoor klanten hun financiële zaken nu ook via hun mobiele telefoon kunnen regelen, biedt Beobank bovendien de mogelijkheid om krediet te lenen bij deze bank. Over het lenen van geld bij Beobank kunt u hieronder meer lezen. We gaan specifiek in op het afsluiten van een renovatielening, maar vertellen u ook iets over andere soorten leningen die u bij Beobank kunt afsluiten. Bovendien geven we u informatie over het simuleren van uw lening, waardoor u kunt berekenen hoeveel krediet u bij Beobank kunt lenen voor een specifiek doeleinde. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder!
Diverse mogelijkheden voor het afsluiten van een lening bij Beobank
Als u geld wil lenen bij Beobank, is er veel mogelijk. Hoewel er altijd voorwaarden zijn om een lening te kunnen afsluiten, is Beobank een bank waarbij het lenen van geld relatief eenvoudig is. Beobank biedt diverse soorten leningen. Iedere lening heeft haar eigen doeleinde en zo kunt u in verschillende situaties bij Beobank aankloppen voor een lening. Zo kunt u denken aan een autolening, een persoonlijke lening of een energielening, maar kunt u ook denken aan meer “bekende” leningen die door ontzettend veel mensen worden afgesloten. Eén van de meest bekende leningen die u kunt afsluiten, niet alleen bij Beobank, maar ook bij veel andere banken, is een hypothecaire lening, ook wel een hypotheek genoemd. Omdat het kopen van een huis zoveel geld kost, hebben de meeste mensen niet het geld om een huis in één keer af te betalen. Om deze reden is de hypotheek in het leven geroepen: een lening om een huis mee te kopen. Een lening die hierop lijkt, is een renovatielening. Een ander woord voor een renovatielening is een verbouwingslening. Voor een renovatielening kunt u ook bij Beobank terecht. Hieronder vertellen wij u meer over de renovatielening bij Beobank. Lees dus snel verder voor meer informatie over het afsluiten van een renovatielening en de hoogte van een mogelijke renovatielening bij Beobank.
Wat is een renovatielening?
Een renovatielening is een lening die u afsluit om een renovatie mee te betalen. Voor renovaties geldt eigenlijk hetzelfde als voor het kopen van een huis: het brengt zulke hoge kosten met zich mee, dat het gros van de mensen dit niet in één keer zelf kan betalen. Om deze reden bestaan er renovatieleningen: leningen waarmee u een renovatie kunt bekostigen. Natuurlijk moet het geleende geld terugbetaald worden, maar u kunt op deze manier een broodnodige renovatie wel direct laten uitvoeren, om te voorkomen dat een huis of een gebouw verder in verval raakt, terwijl het huis of het gebouw nodig toe is aan een flinke opknapbeurt in de vorm van een renovatie. Het afbetalen van een renovatielening wordt vaak gecombineerd met het afbetalen van de hypothecaire lening. Vaak wordt de renovatielening op dezelfde manier afbetaald als de hypotheek, waardoor het eigenlijk voelt alsof uw hypotheeklasten maandelijks een klein beetje omhooggaan.
Hoe hoog is mijn renovatielening of verbouwingslening?
De hoogte van een renovatielening is in geen enkele situatie hetzelfde, omdat dit volledig afhangt van de situatie. Als het gaat om de renovatie van een oud en groot gebouw, zal de renovatielening hoger uitvallen dan wanneer het gaat om een kleine woning in een relatief goede staat. Beobank kan dus niet direct het bedrag noemen dat u voor een renovatie kunt lenen. De manier waarop de hoogte van een renovatielening wordt bepaald, is eigenlijk de manier waarop de hoogte van alle soorten leningen bepaald wordt. Er wordt, door de bank waar u het geld leent (in dit geval Beobank) een inschatting gemaakt van de lening die u kunt afsluiten op basis van uw financiële situatie. Dit betekent dat er wordt gevraagd naar uw inkomen en naar het inkomen van een eventuele partner, om een beeld te krijgen van het geld dat u maandelijks tot uw beschikking hebt en de mogelijkheden die u hebt om een lening weer terug te betalen. Ook moet u opgeven of u op het moment dat u de lening afsluit schulden open hebt staan. Het belangrijkste aspect om de hoogte van uw renovatielening te bepalen, is het object dat gerenoveerd moet worden. Geen renovatie is hetzelfde en geen gebouw of woning is hetzelfde. Zoals hierboven al genoemd werd, zal de renovatie van een oud en monumentaal gebouw meer kosten dan de renovatie aan een gemiddelde eengezinswoning. Dit betekent dat de hoogte van uw renovatielening of verbouwingslening pas bepaald kan worden als duidelijk is om welk object het gaat.
Een lening simuleren
Op de website van Beobank kunt u een lening simuleren. Dit houdt in dat u, zonder direct contact op te nemen met een medewerker van Beobank, een indruk kunt krijgen van de hoogte van uw renovatielening, op basis van de gegevens die u bij de lening simulatie invult. Een lening simuleren is dus eigenlijk een snelle en eenvoudige manier om te berekenen hoeveel u ongeveer kunt lenen voor de renovatie van uw woning of een ander gebouw. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de lening simulatie slechts een indruk geeft van de hoogte van uw mogelijke renovatielening of verbouwingslening bij Beobank, maar dat de hoogte van een lening pas echt vastgesteld kan worden in gesprek met een medewerker van de bank. Dit geldt natuurlijk ook voor andere soorten leningen, zoals een persoonlijke lening of een energielening.
Meer weten?
Wilt u meer weten over het afsluiten van een renovatielening of een ander soort lening bij Beobank? Kijk dan eens op de website van Beobank. Hier kunt u alle informatie vinden die u nodig hebt!