Cetelem Renovatielening

Cetelem Renovatielening

Interest Rate: from %

Rating: 0 (0 ervaringen)

Gratis vrijblijvende Offerte Aanvragen
Scrore

0

  • Behulpzaam
  • Klantgerichtheid
  • Informatief
  • Rentepercentage
  • Voorwaarden

Een renovatielening afsluiten bij Cetelem

Ik heb geld nodig voor een renovatie

Een renovatie is een grote kostenpost. Renovaties zijn grote verbouwingen aan woningen of gebouwen. Vaak gaat het bij een renovatie om een oud gebouw dat toe is aan een flinke opknapbeurt. Omdat renovaties secuur werk en vooral veel werk vereisen, zijn de kosten voor een renovatie vaak hoog. De meeste mensen kunnen de kosten voor een renovatie niet in één keer betalen en zijn hierdoor afhankelijk van een lening om de renovatie netjes uit te kunnen laten voeren. Cetelem is één van de vele kredietverstrekkers waar u terecht kunt voor een renovatielening of een verbouwingslening. Bent u geïnteresseerd in een renovatielening en wilt u graag weten onder welke voorwaarden het mogelijk is om zo’n lening aan te vragen bij een bank als Cetelem? Dan is dit artikel zeer nuttig voor u! Wij vertellen u meer over het aanvragen van krediet voor een verbouwing of een renovatie en vertellen u ook hoe u, met behulp van een lening simulatie, een indruk kunt krijgen van het krediet dat u voor een renovatie kunt aanvragen. Alle informatie die u nodig hebt, vindt u hieronder! Lees dus vlug verder.

Cetelem renovatielening

Wat is een renovatielening precies?

Een renovatielening is een lening waarbij u geld leent om een renovatie of een grote verbouwing te bekostigen. Renovatieleningen zijn een vrij bekend begrip, omdat de meeste mensen de kosten voor een renovatie of verbouwing zelf niet in één keer kunnen dragen. Een renovatielening wordt vaak in verband gebracht met een hypothecaire lening of een hypotheek, omdat het kopen van een huis ook een grote aankoop is waar slechts weinig mensen zelf het geld voor hebben staan op hun spaarrekening. Een renovatielening wordt nog weleens gekoppeld aan een lopende hypotheek wanneer de hypotheek is afgesloten bij dezelfde bank als waar u de renovatielening wil gaan aanvragen. In zo’n geval worden de afloskosten voor de renovatielening bij de afloskosten voor de hypotheek betrokken en lijkt het simpelweg alsof de maandelijkse hypotheeklasten een beetje omhooggaan.

Hoeveel geld kan ik lenen in het geval van een renovatie of een verbouwing?

Iedere woning en ieder gebouw is uniek. Dit betekent dat ook iedere renovatie uniek is. Geen enkel gebouw behoeft hetzelfde onderhoud of dezelfde verbouwing en dit betekent dat een renovatie altijd op maatwerk aankomt. Dit heeft ook gevolgen voor een renovatielening. Het is niet mogelijk voor Cetelem om een vast bedrag voor een renovatielening of verbouwingslening te bedenken, omdat renovaties en verbouwingen altijd ontzettend uiteenlopend zijn. Om deze reden zal Cetelem u pas uitsluitsel geven over de hoogte van uw renovatielening als er een aantal zaken duidelijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat Cetelem weet wat voor renovatie er uitgevoerd gaat worden. Er moet dan gekeken worden naar de kosten die hierbij komen kijken. Is er sprake van een grote renovatie? Dan zullen de kosten automatisch ook hoger zijn en zal het krediet dat u aanvraagt ook meer zijn dan wanneer er sprake is van een kleine renovatie. Ook hangt de hoogte van het krediet dat u kunt krijgen af van uw financiële situatie. Een renovatielening moet u immers ook weer terugbetalen en Cetelem kan u alleen krediet verstrekken als u de garantie kunt geven dat u het geleende geld netjes en op tijd terug kunt betalen. Om deze reden zal Cetelem, als u een renovatielening aanvraagt, vragen om uw financiële gegevens, zoals gegevens met betrekking tot uw inkomen, het eventuele inkomen van uw partner (als er sprake is van een partner) en eventuele openstaande schulden. Op basis van al deze gegevens, kan er pas besloten worden hoeveel geld u voor uw renovatie mag lenen.

Een lening simuleren om uw renovatielening te berekenen

Als u niet direct in gesprek wil met Cetelem over de hoogte van uw renovatielening, maar u wel benieuwd bent naar het krediet dat u zou kunnen krijgen, is het een goede optie om uw lening te simuleren op de website van Cetelem. Dit houdt in dat u de website van Cetelem laat berekenen hoeveel u ongeveer kunt lenen voor een renovatie. Ook hiervoor geldt, net als in een gesprek met een medewerker van Cetelem, dat u enkele gegevens moet doorgeven, zoals uw inkomensgegevens en het gewenste bedrag dat u graag zou willen lenen. De lening simulatie berekent vervolgens, op basis van deze gegevens, hoe hoog uw renovatielening ongeveer zal zijn als u deze afsluit bij Cetelem. Een lening simulatie is echter wel altijd een inschatting van de hoogte van uw renovatielening en geeft nog geen definitief uitsluitsel. U hebt pas volledige duidelijkheid en bevestiging van de hoogte van uw renovatielening, als u bevestiging hebt gekregen van één van de medewerkers van Cetelem.

Meer weten over een renovatielening of andere leningen?

Wilt u meer weten over het afsluiten van een renovatielening bij Cetelem of bent u geïnteresseerd in de andere kredieten die Cetelem verstrekt, zoals een persoonlijke lening, een autolening of een hypothecaire lening? Dan bent u van harte welkom op de website van Cetelem. Op www.cetelem.be vindt u alle informatie die u nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de diensten die Cetelem kan uitvoeren voor haar klanten en van wat Cetelem precies voor u kan betekenen. Tevens kunt u bij Cetelem online uw eigen bankzaken regelen, waardoor online bankieren heel eenvoudig wordt. Dit kan zowel via uw computer als via uw mobiele telefoon, zodat u altijd, waar u maar wilt, uw bankzaken en krediet kunt overzien en beheren. Klinkt dat niet goed? Neem dus snel een kijkje op de website van Cetelem en geniet van alle voordelen!

SaveSave

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis