Een minikrediet is een recente ontwikkeling op de lening markt. Sinds kort is het mogelijk om ook kleine bedragen te lenen met een korte looptijd. Deze leningen worden gebruikt om onverwachte uitgaven zoals een kapotte wasmachine of een defect aan de auto te dekken als daar op dat moment geen geld voor is. U hoeft niet meer bij familie of vrienden aan te kloppen maar sluit eenvoudig een kortlopend minikrediet af waarmee een onverwacht probleem direct wordt opgelost.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een minikrediet

Een minikrediet is snel afgesloten. De afgelopen jaren is het afsluiten van een minikrediet steeds eenvoudiger geworden. Binnen enkele tientallen minuten staat het geld op uw rekening en kunt u onverwachte uitgaven dekken. Door het gemak en de snelheid van het afsluiten van een minikrediet zijn er mensen die bepaalde belangrijke factoren over het hoofd zien.

Voor u een minilening afsluit is het belangrijk om te controleren bij welke aanbieder u een lening afsluit.  Controleer of de aanbieder onder toezicht staat van het Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Het FSMA controleert aanbieders op malafide praktijken en voorkomt daar mee dat u geen lening afsluit bij duistere partijen. Sluit nooit een lening af bij een aanbieder die niet onder toezicht staat van het FSMA.

Een minikrediet is perfect voor het dekken van onverwachte kosten. Denk hierbij aan een kapotte wasmachine of een defecte auto. Wij raden u aan om alleen het noodzakelijke bedrag te lenen dat nodig is om een onverwachte kostenpost te dekken.  Houdt er rekening mee dat het geleende geld in veel gevallen binnen 2 tot 4 weken moet worden terugbetaald.

Minikrediet vergelijken

Er zijn veel verschillende aanbieders waar u een minikrediet kan afsluiten. Vergelijk verschillende aanbieders en kies de juiste minilening die aansluit bij uw leningsdoel. Kijk niet alleen naar de rentepercentages maar ook naar andere voorwaarden zoals looptijd.

Een lening kan een goede oplossing zijn voor een onverwachte kostenpost. Leen echter niet te snel. Kunt u de onverwachte kostenpost zelf dekken, sluit dan geen lening af. Geld lenen kost geld. Besluit u om een minikrediet af te sluiten, wees er dan zeker van dat u het minikrediet op tijd kan aflossen. Als u de looptijd overschrijdt wordt er een boete in rekening gebracht.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis