Door een autolening af te sluiten, kunt u ook een auto aanschaffen als u zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt om de kostprijs van de auto te betalen. Bent u benieuwd wat het bedrag van de lening zal zijn? Kies dan voor autolening berekenen en u weet precies welk bedrag u moet lenen en wat de kosten van uw lening zijn inclusief rente.

Wat heb ik nodig voor autolening berekenen?

Het berekenen van een lening voor uw auto is zo gebeurd. Zo heeft u slechts drie gegevens nodig om de kosten van een lening te berekenen, namelijk:

  1. Het aankoopbedrag van de auto waar u een lening voor wil afsluiten.
  2. De looptijd van de lening. Leningen met een langere looptijd zijn doorgaans duurder dan leningen die sneller afbetaald worden.
  3. Het rentepercentage van de lening. Heeft u een lening met vijf procent rente, dan is de lening logischerwijs goedkoper dan een lening met 6 procent rente.

Wilt u de autolening berekenen, dan dient u al deze gegevens bij de hand te hebben. Het rentepercentage van de lening wordt overigens vaak verwerkt in de online tool die u gebruikt om de lening te berekenen, dus dit gegeven hoeft u vaak niet zelf in te vullen.

Waar kan ik mijn autolening berekenen?

U kunt de lening voor uw auto eenvoudig online berekenen door gebruik te maken van een online tool voor het berekenen van een lening. Bij deze online tool vult u vaak alleen in wat het aankoopbedrag is van de auto die u wil kopen en hoe lang u de lening door wil laten lopen, om vervolgens te zien wat de lening voor uw auto u gaat kosten (inclusief rente). De uiteindelijke kosten van een lening zijn voornamelijk afhankelijk van de rente en de rente is afhankelijk per aanbieder, dus om de goedkoopste lening te vinden wordt aangeraden om meerdere leningen te berekenen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis