De opmars van de online aankopen doen zal blijven stijgen. De klassieke kledingzaak uit het centrum wordt langzamerhand vervangen door webshops zoals Zalando. Deze transitie van fysieke winkels naar het internet vindt ook plaats bij de aanbieders van leningen. In plaats van op de fiets naar de bank te gaan kunt u tegenwoordig met een aantal muisklikken een lening afsluiten. Deze gemakkelijke, snelle wijze van lenen is anders dan mensen gewend zijn.  Er zijn een aantal factoren waar men rekening mee dient te houden om te zorgen dat het lenen veilig gebeurt.

Welke lening sluit ik af?

Kies voordat u een lening afsluit eerst welke vorm van lenen geschikt voor uw doel van lenen is. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt er een vast bedrag geleend. Dit bedrag moet binnen een bepaald termijn worden afgelost. Het doorlopend krediet verschilt daarvan doordat u een specifiek bedrag tot uw beschikking krijgt. Dit bedrag kan worden opgenomen wanneer de lener dat wenst. De aflossing vindt plaats in maandelijkse termijnen.

Heeft u de geschikte lening gevonden?

Als u de geschikte lening en aanbieder hebt gevonden dan dient u alleen nog uw persoonlijke gegevens op te sturen. Lening verstrekkers hebben alle persoonlijke gegevens nodig zoals adresgegevens en informatie van uw legitimatiebewijs. Persoonlijke informatie zoals leeftijd, woonsituatie en financiële gegevens dienen ook te worden verstrekt.

Met deze informatie kijkt een kredietverstrekker of uw gegevens kloppen en of u in aanmerking komt voor een lening van het bedrijf. Een registratie op de zwarte lijst heeft vaak een negatief gevolg op de aanvraag van de lening. De meeste aanbieders vinden dit een te groot risico.

Veiligheid

Handelen op het internet brengt andere risico’s met zich mee dan u gewend bent bij een kantoor van een bank. Op het internet bevinden zich veel onbetrouwbare partijen. Vertrouwt u de aanbieder van de lening niet of heeft u het gevoel dat er niets niet klopt. Kijk dan op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. Deze website geeft inzicht in alle vergunninghouders van kredietverstrekkers. Er klopt iets niet als uw aanbieder geen vergunning heeft. Ga dan ook niet met deze partij in zee.

Wilt u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken? Kijk dan op geldlenenzonderbank.net. Ons overzicht aan kredietverstrekkers vergemakkelijkt uw zoekproces en helpt risico’s van online lenen te verlagen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis