Wilt u grondig gaan verbouwen en past dit niet binnen uw hypothecaire lening? Overweeg dan de renovatielening, speciaal in het leven geroepen om u te helpen bij het realiseren van uw renovatie. In dit artikel gaan wij u informeren over de renovatielening.

Renovatielening – Hoe werkt dat?

De renovatielening werkt vergelijkbaar als een doorlopend krediet. U reserveert een bedrag en kunt dit bedrag maximaal opnemen voor uw renovatie. Pas als u het geld aanbreekt gaat u rente betalen en dan ook alleen over het bedrag wat u aanspreekt.

Hypotheek verhogen een alternatief

Een alternatief voor de renovatielening is het verhogen van uw hypotheek. Vergelijk de voorwaarden en rente en overweeg wat voor u de beste optie is. Voordeel is dat u niet langs de notaris hoeft en het zonder al teveel moeite geregeld kan worden.

Geld lenen elders?

Lening zonder bank is wellicht een alternatief voor een kleine som cash. De rente is hoger, tenzij u dit geld bij familie of vrienden kan lenen. Het bedrag is over het algemeen beperkter dan bij een renovatielening of hypotheek.

Conclusie? Hypotheekverhogen is de beste optie en de renovatielening het beste alternatief. Gaat u een woning aanschaffen? Overweeg dan maximaal hypotheek aan te gaan. Dan kunt u altijd nog extra aflossen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis