Geld lenen is iets waar u soms niet aan ontkomt. De meeste Belgen hebben een lening, de meest gebruikte lening is de hypothecaire lening. Andere populaire leningen zijn de autolening, minilening en de persoonlijke lening. Bent u van plan een lening af te sluiten? Weet dan waar u op moet letten en voorkom dat u in een ongunstige situatie geraakt.

Waar op letten bij geld lenen?

Er zijn ontzettend veel aanbieders van geld leningen actief in België. Omdat niet elke aanbieder het beste met u voor heeft dient u een aantal zaken goed in de gaten te houden.

Kiest u bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening, bekijk dan of u de lening boetevrij versneld mag aflossen. Controleer tevens te allen tijde of de het rentepercentage in de offerte ook overeenkomst met de rentevoet die u krijgt op moment van afsluiten. Er zijn malafide kredietverstrekkers die er een sport van maken om de rente bij afsluiten op het laatste moment iets te verhogen. De meeste mensen zetten het proces dan toch voort en de kredietverstrekker verdiend extra geld.

Bij geld lenen is het belangrijk dat u de situatie altijd realistisch probeert te bekijken. Weet u zeker dat u het bedrag nodig heeft? Kunt u de aflossing en rente opbrengen en is het u dat echt waard? U wilt zeker voorkomen dat u in een betalingsachterstand geraakt.

Pas op voor verplichte verzekeringen. Er zijn kredietverstrekkers die u verplichten bij uw geldlening een verzekering af te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering zijn, het is niet onredelijk van de verstrekker, maar realiseer u wel dat u extra kosten gaat maken. Sluit niet zomaar een verzekering af maar vergelijk deze separaat.

 

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis