Steeds meer Belgen kiezen voor het renoveren van een huis in plaats van een nieuw huis aan te schaffen. Belgische kredietverstrekkers spelen hierop in door aangepaste leningen aan te bieden voor werken aan een huis. Deze speciale renovatieleningen zijn geschikt voor zowel kleine- als grote verbouwingen.

Het afgelopen jaar verleende de Belgische overheid al meer bouwvergunningen voor werken aan huizen dan aan nieuwbouwwoningen. Gemiddeld laat de Belg zijn of haar woning om de 5 jaar renoveren. Een renovatie kost gemiddeld €10.000 euro wat overeenkomt op €2.000 euro per jaar aan renovatiekosten.

Doorgaans laat een Belg zijn huis renoveren naar aanleiding van premies en-/ of belastingaftrek. Daarnaast kiezen Belgen ook veel voor werken waar geen premies voor zijn zoals het renoveren van de badkamer, aanleggen van een nieuwe keuken of het vervangen van het meubilair in de living. De reden dat er op dit moment veel Belgen kiezen voor renovaties komt ook doordat de woningen verouderd zijn. De meeste woningen in België zijn rond 1980 gebouwd waardoor deze toe zijn aan verbouwingen.

Veel Belgen hebben niet direct geld beschikbaar om een renovatie uit te voeren. Om een renovatie te kunnen financieren sluiten veel Belgen om de reden een speciale renovatielening af. Daarnaast kiezen veel Belgen voor een renovatielening om niet aan hun spaargeld te hoeven komen.
Waar kun je een verbouwingslening dan voor gebruiken?

Een renovatielening of verbouwingslening is geschikt voor verschillende werken aan de badkamer, keuken, tuin, living en vele andere zaken. De verbouwingslening enkel geschikt voor renovaties of verbouwingen. Wilt u een lening om een nieuwe auto aan te schaffen of voor zaken als een vakantie of trouwerij? Dan kunt u kiezen voor een autolening of een persoonlijke lening.

De renovatielening is een lening op afbetaling en verschilt daarmee van een hypotheek bij de aankoop van een huis of nieuwbouwwoning. U betaalt geen notariskosten of dossierkosten en de procedure van het aanvragen van een renovatielening is vele malen eenvoudiger en neemt hierdoor minder tijd in beslag.

Welke renovatielening is de goedkoopste?

Als uw woning nog geen 5 jaar oud is, kunt u beter wachten met het renoveren van uw woning. U moet 21% BTW betalen als uw woning nog geen 5 jaar oud is. Na 5 jaar betaalt u slechts 6% BTW over uw renovatie.

Er zijn verschillende Belgische kredietvertrekkers die renovatieleningen aanbieden. Elke aanbieder die een renovatielening aanbiedt hanteert andere voorwaarden en rentetarieven. Welke renovatielening voor u het meest geschikt is hangt af van uw behoeften en wensen. Door verschillende renovatieleningen met elkaar te vergelijken vindt u de lening die voor uw situatie het meest geschikt is. De goedkoopste renovatielening is niet altijd de meest geschikte lening. Vergelijk daarom niet alleen de rentetarieven, maar ook de maximale looptijd, maximaal te lenen bedrag en eventuele boete bij vervroegd aflossen.

Ervaringen van onze bezoekers

Fijn dat ik direct kon zien wat de maandelijkse en uiteindelijke kosten werden

Tom

Tom

Vlug een lening kunnen simuleren voor de vakantie

Amélie

Amélie

Een compleet en onafhankelijk overzicht van persoonlijke leningen

Mathis

Mathis